Programma landelijke inspiratiedag 12/​11 bekend! 23 deel­sessies

Geplaatst op 15 oktober 2018

Meer dan 50 mensen die betrokken zijn bij verpleeghuizen die meedoen aan Radicale vernieuwing verpleeg(huis)zorg verzorgen 12 november een deelsessie. Tijdens deze bijeenkomst die speciaal bedoeld is voor mensen die al betrokken zijn bij de vernieuwingsbeweging. Om het vernieuwen verder te brengen helpen deelnemers elkaar verder op weg: door het delen van hun resultaten, goede voorbeelden en door wat zij leren door dilemma’s onder de loep te nemen. Maar ook met scherpe vragen, ideeën, toegang tot elkaars kennis/netwerk, met enthousiasme, gedrevenheid en meer.

Beweging

Radicale vernieuwing gaat over het vooropstellen van de wensen en behoeften van cliënten en naasten, steeds opnieuw. En over zorgmedewerkers hier aan laten bijdragen vanuit hun eigen waarden. Tientallen zorgorganisaties door het land werken hieraan. En
bundelen hun krachten in de landelijke beweging Radicale vernieuwing verpleeg(huis)zorg. Vanuit hun hart zetten mensen zich hiervoor in, ervaren zij dat het anders kan en moet.

Een bijzondere reis

Je leren beseffen wat dit betekent voor je eigen functie en rol, vraagt bij alle betrokkenen om bewustwording (hoofd). En dan hier naar handelen: doen (handen)! Tijdens deze samenkomst kun je dan ook allerlei ontmoetingen verwachten met mensen die vanuit allerlei rollen betrokken zijn bij de vernieuwing (van cliënt en naaste tot bestuurder en bijvoorbeeld VWS- en zorgkantoormedewerkers – zie ook programmaboekje verderop). En om die beweging naar echte verandering van ieders gedrag te ondersteunen kunnen deelnemers van de gelegenheid gebruik maken om in Corpus Leiden (een inspirerend gebouw in de vorm van een mens) daadwerkelijk een reis te ondernemen van het menselijk hart naar het hoofd. En onderweg ter inspiratie allerlei weetjes daarover opdoen.

23 deelsessies

Naast een bijzondere plenair programma, valt er verder te genieten en te leren van een keur aan activiteiten op deze 12e november.  Waaronder dynamische workshops, ontmoetings- en inspiratietafels met oog voor hart, hoofd en handen. Deze zijn stuk voor stuk al te bekijken via het programmaboekje dat onderaan deze agenda-pagina te downloaden is.

Genodigden kunnen zich via het programmaboekje dat zij per e-mail hebben gekregen aanmelden, of via de projectleider Radicale vernieuwing in hun organisatie. Ook geïnteresseerd maar nog niet bij de beweging aangesloten? Neem contact op met radicalevernieuwing@loc.nl of 030 – 207 40 67.

Cover programmaboekje

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese