Actueel

Wisseling van de wacht bij ActiVite Academie

20 september 2019 - actueel - Iris Theeuwen vertrekt als intern projectleider Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs® (RVWO) bij ActiVite. In dit artikel blikt ze terug. En haar opvolger Marlies Oldenburg kijkt alvast vooruit.

lees meer

Onderwijspioniers West-Brabant maken onderwijs persoonlijker: ‘mensen krijgen passie terug’

19 september 2019 - praktijk - Ook (levenservaringen van) cliënten krijgen een plek in het onderwijs. 'De mens komt weer meer in beeld. In het nieuwe leren is er weer aandacht voor. Je maakt een opdracht en die gaat over een mevrouw Jansen, maar daarbij gaat het nu ook over de vraag wie die mevrouw Jansen is.'

lees meer

Minister De Jonge op bezoek

19 september 2019 - actueel - Op 11 september 2019 bracht minister Hugo de Jonge een bezoek aan woonzorgcentrum Topaz Munnekeweij, in Noordwijkerhout. Daar sprak hij met pioniers die het zorgonderwijs vernieuwen.

lees meer

‘Na 27 jaar bij zorgorganisatie ActiVite deze kans gegrepen’ (video student)

17 september 2019 - praktijk - Thea greep nu de kans om de praktijk-leerroute Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs te gaan volgen, om straks weer te kunnen indiceren. Wat de opleiding haar en de cliënten met wie ze werkt nog meer brengt...?

lees meer

Nieuwe vacatures studenten bachelor verpleegkunde Waarde-vol Onderwijs!

16 september 2019 - actueel - Wil je aan de slag als student bachelor verpleegkunde in de regio Leiden? Lees hier wat de vernieuwende praktijk-leerroute Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs® (RVWO) je biedt.

lees meer

De ‘radicale vernieuwingen’ die binnen DSV|Verzorgd leven zichtbaar worden

13 september 2019 - praktijk - "'Samen met elkaar': We vonden dat we dat altijd al deden. Maar we ontdekten dat het op een manier ging waarbij sterk vanuit de organisatie werd bedacht hoe het moest gaan."

lees meer

Netwerk Radicale vernieuwing zorgonderwijs maakt zorgonderwijs aantrekkelijker

11 september 2019 - praktijk - Meer nieuwe mensen bereiken die in de verpleeghuiszorg willen werken, bestaande medewerkers voor de zorg behouden. Deze vernieuwing van het onderwijs gaat hand in hand met vernieuwing binnen de zorgorganisaties zelf. Een nieuwe publicatie brengt in beeld hoe.

lees meer

11 november 2019 Landelijke inspiratiebijeenkomst Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg

11 september 2019 - agenda - 'Van regels naar relaties' is het motto binnen de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg. Maar we hebben allemaal wel zo onze redenen om níet samen te werken. Of die nu terecht zijn of niet. Op maandag 11 november 2019 gaan we onze beren op de weg aan te kaarten. En ons in anderen proberen te verplaatsen. Een mooie kans om de vele ervaringen met radicaal vernieuwen te benutten!

lees meer

Samen Leren in de Wijk

9 september 2019 - actueel - Samen Leren in de Wijk is een initiatief van Coöperatie Wijkzuster en training- en opleidingscentrum STOC. In dit artikel vertelt Joke Voermans er meer over.

lees meer

Symposium voor specialisten ouderengeneeskunde en huisartsen: veranderen is een kunst!

3 september 2019 - actueel - Marie-Antoinette Bäckes zal op 10 september 2019 met huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde in gesprek gaan over de belangrijkste voorwaarden om als organisatie een goede voedingsbodem te leveren voor de gewenste veranderingen.

lees meer