Actueel

Radicale vernieuwers op ‘Het Zorgfestival’

20 mei 2019 - agenda - Ontmoet twee radicale vernieuwers op dé beurs voor zorg & ICT professionals in de ouderenzorg.

lees meer

Leefplezierplan bevordert leef- en werkplezier

20 mei 2019 - tools - Een plan niet gebaseerd op protocollen en afvinklijstjes, maar op wat er voor mensen echt toe doet. Het Leefplezierplan slaat aan, en krijgt vervolg.

lees meer

Actie-onderzoek ondersteunende diensten: blok 6

19 mei 2019 - agenda - Dit initiatief van Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg richt zich op de nieuwe rol van de ondersteunende diensten bij de kanteling van de besturing van de organisatie van een verticale naar een horizontale organisatie. Doelstelling is kennis uitwisselen en een kijkje in elkaars keuken krijgen. Aanleiding Na een gezamenlijke aftrap bij LOC in Utrecht vond al snel, […]

lees meer

Landelijke inspiratiebijeenkomst Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg

19 mei 2019 - agenda - Meer informatie volgt. Bekijk hier informatie over de vorige landelijke inspiratiebijeenkomst.

lees meer

Kunst als uitlaatklep

13 mei 2019 - actueel - Mensen met dementie kunnen zich meestal steeds moeilijker uitdrukken via taal. Maar door middel van kunstzinnige activiteiten lukt het vaak nog wél, toont een kunst/schilderproject van ActiVite.

lees meer

“Met gastvrijheid maak je het verschil”

9 mei 2019 - actueel - Gastvrijheid draait vooral om aandacht en beleving, weet horecaman Bob van Ingen Schenau. Binnenkort vertelt hij studenten Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs hoe ze ervoor kunnen zorgen dat cliënten zich gezien voelen.

lees meer

Inloopavond Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs® (RVWO)

9 mei 2019 - agenda - Wil je graag werken en leren in de zorg in Leiden en omgeving? Op 20 mei is er bij zorgorganisatie ActiVite in Leiderdorp een inloopavond voor mensen die belangstelling hebben voor de praktijk-leerroute Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs® (RVWO). Medewerkers en studenten van verschillende zorgorganisaties en mboRijnland staan klaar om je meer te vertellen over dit […]

lees meer

Vacatures praktijk-leerroute Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs®: Helpende Z&W, Verzorgende IG/MZ en MBO-Verpleegkundige/MZ

8 mei 2019 - actueel - Nieuwe plekken voor studenten/medewerkers in de regio Leiden, voor deze unieke en vernieuwende praktijk-leerroute!

lees meer

Hoe kijken deelnemers terug op train-de-trainersessies?

8 mei 2019 - actueel - De train-de-trainerbijeenkomsten Waarde-vol Werkbegeleiden zitten erop! Een praktijkopleider en een docent kijken terug. Wat hebben ze geleerd? En hoe vertalen ze dat naar hun praktijk?

lees meer

HuidHonger: een dans- en beweegprogramma over aanraking

6 mei 2019 - actueel - Hoe raak je cliënten/bewoners op een natuurlijke en ontspannen manier aan? Margreet Melman, bedenker van het dans- en beweegproject HuidHonger, vertelt.

lees meer