Actueel

Indrukwekkende start van capita selecta – spiegelbijeenkomsten voor studenten Waarde-vol Onderwijs

6 december 2019 - actueel - “Je staat midden in het leven en ineens verandert alles” Op 21 november 2019 was de indrukwekkende aftrap van een reeks capita selecta – spiegelbijeenkomsten, bedoeld voor de studenten Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs® (RVWO). In het restaurant van zorgorganisatie ActiVite in Leiderdorp vertelden René Muyselaar, een vrij jonge man met Alzheimer, zijn partner Liza Soffner […]

lees meer

Zomervisites: waardevolle ontmoetingen

5 december 2019 - actueel - Hoe maak je de ouderenzorg aantrekkelijk voor nieuw (jong) personeel? Een sleutel ligt in persoonlijke ontmoetingen, bijvoorbeeld middels de succesvolle Zomervisites, die mogelijk in 2020 weer gehouden worden.

lees meer

Veel belangstelling voor workshop Waarde-vol Onderwijs op Landelijke Actie Leer Netwerk Dag

3 december 2019 - actueel - De workshop over Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs® (RVWO) die op 2 december plaatsvond tijdens de Landelijke Actie Leer Netwerk Dag in Den Bosch is met enthousiasme ontvangen. Tijdens deze dag was er volop aandacht voor arbeidsmarktvernieuwing in zorg en welzijn. Op deze eerste Landelijke Actie Leer Netwerk Dag deelden bestuurders, beleidsadviseurs en HR-professionals uit zorg, […]

lees meer

Slotstuk Actie-onderzoek ondersteunende diensten | ‘Mooie stappen en nog veel te doen’

27 november 2019 - praktijk - 13 organisaties startten een Actie-onderzoek. Een verslag van de slotbijeenkomst met kerninzichten op de weg naar manieren van organiseren die maken dat er structureel meer aandacht gecreëerd kan wordten voor wat bewoners, naasten en medewerkers belangrijk vinden.

lees meer

Van beren naar relaties! Beknopte publicatie praktijkvoorbeelden

26 november 2019 - praktijk - Het blijkt nog niet zo eenvoudig om oprecht nieuwsgierig te zijn naar wat er omgaat in een ander. Maar met lef, Mindfulness, open vragen, humor en hulp van vernieuwers in andere functies of organisaties blijk je een heel eind te kunnen komen.

lees meer

Plannen vernieuwingsbeweging voor 2020 & 2021

26 november 2019 - actueel - Bestuurders en coördinatoren/projectleiders uit 22 organisaties die nu deelnemen aan de landelijke vernieuwingsbeweging (de ambassadeurs) maakten samen met VWS en LOC Waardevolle zorg plannen. De zorgorganisaties nemen steeds meer het voortouw.

lees meer

Blog: We zijn er nog niet…

20 november 2019 - praktijk - Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg, van regels naar relaties is een landelijke beweging die bijna drie jaar geleden in gang gezet werd. De Leyhoeve vertelt over de waarde van de beweging.

lees meer

Praktijkonderzoek als dwarsligger tussen twee sporen

19 november 2019 - actueel - Per 1 september is Désirée Bierlaagh als practor aangesteld van het CIV Welzijn & Zorg bij mboRijnland. In dit artikel stelt ze zich voor en vertelt zij over haar opdracht.

lees meer

Studenten bezoeken symposium ‘(Over)leven met Dementie met Lewy Bodies’

18 november 2019 - actueel - Studenten Radicale Vernieuwing-Waarde-vol Onderwijs®(RVWO) bezochten 7 november een symposium over Dementie met Lewy Bodies en blikken hierop terug.

lees meer

Filmpje: 4 studenten in gesprek over vernieuwend praktijk-leertraject

18 november 2019 - praktijk - Zo'n 60 nieuwe studenten zijn dit seizoen gestart met Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs®. Studenten vertellen waarom ze startten, over een droom en een ervaring in de eerste weken. 'Ik ontdek meer wie ik zelf ben en hoe ik dat uiteindelijk overbreng naar cliënten.'

lees meer