Over ons

De beweging ‘Radicale vernieuwing zorg’ droomt van zorg waarin mensen het belangrijkst zijn, en niet de regels, protocollen en gewoonten. Het gaat om wat er speelt in en tussen de mensen die zorg nodig hebben, hun naasten en de mensen die zorg verlenen. Zowel in het verpleeghuis als bij zorg thuis. Wie zorg nodig heeft, moet binnen zijn eigen mogelijkheden een waardig leven kunnen leiden, met zorg die daarbij past. Naasten die een bijdrage willen leveren, houden daarvoor de ruimte en ontvangen waardering. En iedereen die in de zorg werkt moet verantwoordelijkheid durven nemen om zo de passie te kunnen ervaren die de reden is geweest om voor dit werk te kiezen.

Radicale vernieuwing

Dit vraagt om een ‘radicale’ vernieuwing van de huidige zorg, die begint bij de wortel en uitgroeit tot zorg waarin iedereen tot bloei komt. Uniek aan de beweging is dat alle betrokkenen in en rond de deelnemende organisaties samenwerken aan dit perspectief. Mensen die zorg nodig hebben, naasten, cliëntenraden, medewerkers, leidinggevenden, ondersteunende diensten, (para) medici en bestuurders en toezichthouders, hand in hand met zorgkantoren, IGJ, ministerie van VWS en LOC Waardevolle zorg. LOC ondersteunt de beweging.

Dit is onze visie, doel en de werkwijze van de beweging Radicale vernieuwing zorg. Wil je hier meer over weten? Of wil je meedoen? Dan horen we heel graag van je. Neem contact met ons op via radicalevernieuwing@loc.nl.

Op de hoogte blijven: Radicale vernieuwing zorg

Elke maand sturen wij een nieuwsbrief, met het laatste nieuws uit onze beweging. Meld je aan, of lees de eerdere nieuwsbrieven terug in het archief. We zijn ook te vinden op LinkedIn, Facebook, X (voorheen Twitter), Instagram en YouTube.

Meer weten

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese