13 mei Landelijke inspiratiebijeen­komst voor deel­nemers: Wat is jouw volgende stap?!

Geplaatst op 7 maart 2019

Deze bijeenkomst is alleen voor direct betrokkenen bij de zorgorganisaties die meedoen aan Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg.

Wat is jouw volgende stap?!

‘Dit doen wij allang, wij stellen de cliënt en zijn naasten al centraal’. Dat hoorden we vaak bij de start van de beweging, begin 2017. Nu horen we dit bijna niet meer. Er is bewustwording ontstaan dat naast alle mooie voorbeelden, dit nog lang niet altijd het geval is. Steeds vaker stellen mensen de vraag: levert alles wat ik doe ook een bijdrage aan de wensen en behoeften van bewoners, naasten en medewerkers? En hoe kan ik volgende stappen zetten om dit te realiseren? Ook als dat heel lastig is, een verschil maken?

Hoe doe je dat?

Vanuit die bewustwording steeds met elkaar mogelijk maken wat ertoe doet voor mensen, leidt tot nieuwe praktijken die we eerder niet voor mogelijk hielden. Dat is te horen en merken in onze vernieuwingsbeweging. Regels blijken daar vaak niet eens zo belemmerend voor te zijn. Deze nieuwe bril leidt ook tot nieuwe vraagstukken en dilemma’s. Maandag 13 mei 2019 is weer een uitgelezen kans voor iedereen betrokken bij zorgorganisaties die aan Radicale vernieuwing meedoen, om daar met veel andere vernieuwers over in gesprek te gaan.

Wat kunnen deelnemers uit de beweging verwachten?

  • De gewaardeerde lunchtafels zijn terug!
  • Inspirerende praktijkvoorbeelden en verhalen
  • Actieve workshops over actuele uitdagingen
  • Informatieve presentaties
  • Zicht op waar je nu zelf staat
  • Verdiepende gesprekken en concrete informatie waarmee je (samen) de vernieuwing verder tot stand kunt brengen
  • Inspiratie en concrete ideeën voor ieders eigen rol en verantwoordelijkheid

Met wie?

Voorkant vooraankondiging met oudere vrouw met stok

Radicale vernieuwing heeft voor iedereen consequenties. Het gaat om de zorg zoveel mogelijk te organiseren rond de relatie tussen de mens die zorg nodig heeft, zijn naasten en de zorgverleners. En om datgene wat voor hen van waarde is. Daarom nodigen we alle betrokkenen bij zorgorganisaties die meedoen aan Radicale vernieuwing uit: bewoners/cliënten, naasten, vrijwilligers, medewerkers, ondersteunende- en stafmedewerkers, leidinggevenden, bestuurders en toezichthouders. En onze relaties zoals: onderwijsvernieuwers, vertegenwoordigers van financiers en externe toezichthouders.

Lees meer

Het uitgebreide programma van deze landelijke inspiratiebijeenkomst maken we medio april 2019 bekend.

Op 12 november 2018 vond de laatste landelijke inspiratiebijeenkomst plaats: écht aansluiten bij wat voor bewoners en naasten van waarde is betekent voor alles en iedereen anders kijken en doen. Dat is voelbaar en zichtbaar. En steeds meer de praktijk. 300 mensen uit zorgorganisaties betrokken bij de beweging Radicale vernieuwing verpleeg(huis)zorg deelden op 12 november 2018 tijdens een landelijke inspiratiebijeenkomst praktijkvoorbeelden die zijn gebundeld in een beknopte publicatie: https://www.radicalevernieuwing.nl/praktijk/voorbeelden2018/

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Week van de Radicale vernieuwing
> Terugkijken & verslag lezen

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese