Zomer-editie E-zine: ‘Zorg weer met, rond en vanuit mensen organiseren’

Geplaatst op 3 juli 2019

Het nieuwste E-zine over Radicale vernieuwing is weer uit! De papieren versie valt een deze dagen op de mat bij alle deelnemende zorginstelling en andere betrokkenen bij de landelijke vernieuwingsbeweging. Samen met het tijdschrift Zorg & Zeggenschap – platform voor waarde-volle zorg door cliëntenparticipatie – van LOC Waardevolle zorg (initiatiefnemer Radicale vernieuwing). Dit keer in het katern, dat je hieronder ook als e-zine door kunt bladeren, weer actuele ontwikkelingen en verhalen uit de vernieuwingsbeweging. 

”De bedoeling van Radicale vernieuwing is dat we de zorg weer met, rond en vanuit mensen organiseren.”

‘Dit is niet na één of twee jaar klaar’

In het welkomstwoord van deze nieuwe editie van het E-zine is te lezen:

“In de zorg zijn we gewend om in projecten te denken. Zo hebben de grote landelijke programma’s een looptijd van een aantal jaren. En zien we projecten rond persoonsgerichte zorg of het terugdringen van vrijheidsbeperking. Ook bij ‘Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg’ merken we soms dat mensen het als een project zien. Dat veronderstelt dat je na een poosje klaar bent en weer iets anders kunt gaan doen. Maar we merken steeds meer dat dat niet klopt.

De bedoeling van radicale vernieuwing is dat we de zorg weer mét, rond en vanuit mensen organiseren. Dat gaat niet vanzelf en is zeker niet in één of twee jaar klaar. Het is hard werken en geen onderdeel van de organisatie blijft buiten schot. Het kan zelfs betekenen dat de huidige vorm van de organisatie niet meer passend is. Daarom zullen we elkaar de komende tijd scherp houden wat er echt verandert. En wat mensen daarvan in de praktijk merken.”

Doorbladeren of downloaden

Daarover ook artikelen in het E-zine dat je hieronder digitaal door kunt bladeren. En hier kun je het downloaden.

Eerdere edities van het E-zine met praktijkvoorbeelden, interviews en achtergrondartikelen die meestal nog even vernieuwend of inspirerend zijn als toen het E-zine verscheen, kun je hier vinden.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese