Thema: kwalitatief onderzoek naar de ervaringen van status­houders in het AZC

Geplaatst op 13 augustus 2020

“Onderzoek is belangrijk om bewijslast te verzamelen voor het werk wat we doen.” Dat stelt Ferdy Pluck, verpleegkundig specialist in de verslavingszorg én onderzoeker. Zijn onderzoek richt zich specifiek op asielzoekers. “Mijn uiteindelijke doel is om een gepersonaliseerd en geïntegreerd zorgprogramma te ontwikkelen voor asielzoekers die kampen met verslavingsproblemen en psychische problemen.”

In deze podcast gaat Ferdy specifiek in op kwalitatief onderzoek naar de ervaringen van statushouders tijdens hun verblijf in het asielzoekerscentrum. Welke stressoren hebben zij ervaren? Welk hulp hebben zij wel of niet gekregen? Welke coping-strategieën hanteerden zij? En wat maakt dat ze misschien moeilijker op gang komen in de maatschappij? Om op dergelijke vragen een antwoord te krijgen, wil hij statushouders gaan interviewen. Ook studenten kunnen interviews afnemen en bijdragen aan het onderzoek (en hier mogelijk ook een afstudeerproject van maken).

Klik hieronder op de rode ‘start’-knop met de witte pijl om de podcast te beluisteren.

Meer informatie

Ferdy wordt in de podcast geïnterviewd door Mieke Hollander, bedenker en projectleider van Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs® (RVWO). Ze werd door Leyden Academy geattendeerd op het initiatief Pleindoneren, dat zij vervolgens heeft benaderd. Pleindoneren vindt het belangrijk om onderzoek, onderwijs en praktijk met elkaar te verbinden. (Extra informatie over de missie en werkwijze van Pleindoneren lees je hier). Pleindoneren bracht Ferdy en Mieke met elkaar in contact. (Lees er meer over in dit artikel op onze website). Pleindoneren heeft deze podcast door donatie mogelijk gemaakt.

Over de WaardeCast van RVWO

In de WaardeCast®  vind je podcasts en films over interessante onderwerpen met betrekking tot de VVT en het mbo- en hbo-zorg- en welzijnsonderwijs. Deze podcasts zijn in eerste instantie bedoeld voor studenten Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs® (RVWO), maar ze zijn ook interessant voor anderen. Gespreksleider is steeds Mieke Hollander (Zorg4Effect), bedenker van RVWO. (Meer informatie over RVWO lees je in de RVWO-nieuwsbrief).

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Week van de Radicale vernieuwing
> Terugkijken & verslag lezen

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese