Waar­deCast. Thema: net­werkzorg

Geplaatst op 13 juli 2022

Netwerkzorg bestaat al geruime tijd, zo staat te lezen op de website van ZonMw. Maar wat is het eigenlijk? Kortgezegd gaat het erom de zorg in een netwerk rondom de cliënt te organiseren.

In gesprek met Marlou de Kuiper
In deze podcast vertelt Marlou de Kuiper, verplegingswetenschapper en de bedenker en initiator van de Master Innovatie in Zorg en Welzijn, meer over netwerkzorg. Onlangs hield zij – tijdens een bijeenkomst van een Innovatiecafé met als thema bemensbare zorg  ­– een bevlogen voordracht over netwerkzorg. (1)

Nieuwsgierig geworden? Beluister dan onderstaande podcast. Ik ben benieuwd naar je reactie!

Meer weten? Lees dan de informatie onder deze podcast.

Handleiding netwerkzorg
In 2019 werd het project Netwerkzorg, een wereld te winnen afgerond. Dit heeft in ieder geval een praktische handleiding opgeleverd, die zeker de moeite waard is. In de handleiding vind je onder meer handvatten voor het oprichten van een aandoeningspecifiek netwerk en suggesties voor hoe je een bestaand aandoeningsspecifiek netwerk verder kunt ontwikkelen. Ook is er een schat aan informatie te vinden: van voorbeelden van netwerkzorg tot een pleidooi van Guus Schrijvers (emeritus hoogleraar Public Health en gezondheidseconoom) om de wijkverpleging en familie de regie in netwerkzorg te geven. Marlou de Kuiper voegt daar nog een aspect aan toe, zo kon je beluisteren in de bovenstaande podcast.

Over de WaardeCast van RVWO
In de WaardeCast® vind je podcasts en films over interessante onderwerpen met betrekking tot de Verzorging, Verpleging en Thuiszorg (VVT) en het mbo- en hbo zorg- en welzijnsonderwijs. Deze podcasts zijn in eerste instantie bedoeld voor RVWO-studenten, maar ze zijn ook interessant voor anderen. Gespreksleider is steeds Mieke Hollander (Zorg4Effect), bedenker van RVWO. (Meer informatie over RVWO lees je in de RVWO-nieuwsbrief). #waardevolonderwijs
Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs® (RVWO) wil het zorgonderwijs vernieuwen, zodat de zorg en ondersteuning duurzaam kunnen aansluiten bij de waarde(n) van mensen met een zorgvraag en hun naasten én zorgprofessionals hun werk met plezier doen.

Social media (RVWO/vernieuwing zorgonderwijs)

www.facebook.com/waardevolonderwijs

www.instagram.com/waardevolonderwijs/

twitter.com/waardevolonderw

www.linkedin.com/company/waardevolonderwijs

www.youtube.com/channel/UCHY9f9Bp73OYuJy5yOMhJiw

Mieke Hollander | LinkedIn 

(1) Het innovatiecafé is een initiatief van een samenwerkingsverband tussen vijf overheidsorganisaties (Ministerie van VWS, Zorginstituut Nederland, Zorgautoriteit, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en ZonMw). Zie: http://www.zorgvoorinnoveren.nl/

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Week van de Radicale vernieuwing
> Terugkijken & verslag lezen

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese