De ‘radicale ver­nieuwin­gen’ die binnen DSV|Ver­zorgd leven zichtbaar worden

Geplaatst op 13 september 2019

Medewerkers, vrijwilligers, bewoners en leden van de cliëntenraad kregen een training en er werd een ‘tafeltjesmiddag’ georganiseerd. Doel: thema’s benoemen waarop de vernieuwing kon focussen. Het lastige was dat de beweging voor veel medewerkers niet concreet genoeg was. Wat gaan we doen, was hun vraag; dat gaan we met elkaar verzinnen, het antwoord. Alleen dat was al een radicaal andere manier van denken.

Samen met elkaar

De tafeltjesmiddag leverde mooie thema’s op. De belangrijkste: ‘Samen met elkaar’. “Medewerkers, mantelzorgers, vrijwilligers en cliëntenraad die samenwerken – dat past wel bij onze visie. We vonden dat we dat altijd al deden. Maar we ontdekten dat het op een manier ging waarbij sterk vanuit de organisatie werd bedacht hoe het moest gaan. Nu wilden we een beweging maken naar de bewoners en doen wat zíj van ons vragen. Dat wil niet zeggen dat dan alles meteen kan, maar dan hebben we wel het gesprek. Vooral in het eerste 1,5 jaar merkten we dat die andere manier van denken erg wennen was. Normaal trok je aan de bel als ergens iets niet goed ging. Nu werd het omgedraaid en was het ineens de bedoeling dat je met elkaar het initiatief nam om de kwaliteit van leven te verbeteren.”

Hoe het de mensen bij DSV|Verzorgd leven verder is vergaan? Lees hieronder verder in het uitgebreide artikel dat verscheen in deze overzichtspublicatie over Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese