Op tv: Omroep Gelderland bezoekt radicale vernieuwer Sensire

Geplaatst op 18 april 2017

Bekijk de uitzending van ‘Gelderland Vandaag’ van Omroep Gelderland. Ze brengen een bezoekje aan zorginstelling Sensire. Marleen van der Sijs, is namens Sensire in de Achterhoek betrokken bij het initiatief Radicale Vernieuwing Verpleeghuiszorg. “We willen bereiken dat bewoners van Vorden ‘lid’ blijven van de samenleving en hun familie als ze in verpleeghuis De Lindenhof komen wonen.”

Van waarde zijn

Een manier waarop mensen in Vorden zich inspannen om dat dat wat er voor mensen toe doet uitgangspunt van de zorg te laten zijn. Dus dat wat belangrijk is voor iemand die in het verpleeghuis woont of komt wonen. Maar ook dat wat van betekenis is in het leven van naasten en zorgmedewerkers.

Voor hen allemaal kan het van waarde zijn als mensen die in De Lindenhof wonen contact kunnen hebben met mensen die hen dierbaar zijn, of met kennissen. Dat zij betrokken kunnen blijven en raken bij wat er leeft en speelt in de omgeving waar je woonde voordat je naar het verpleeghuis ging. Dat je kunt blijven doen wat je leven zin geeft. En dat waar ook anderen, en de gemeenschap om je heen iets aan kunnen hebben. Heel logische dingen, waarvoor het belangrijk kan zijn dat je naar plekken toe kunt, buíten de muren van het verpleeghuis. Maar dát is nog niet vanzelfsprekend.

Dat kan anders

Vanuit de gedachte dat dat anders kan, werken mensen in en rondom De Lindenhof daar nu aan. In het kader van Radicale Vernieuwing Verpleeghuiszorg. Omroep Gelderland bracht een bezoekje en deed er verslag van in een uitzending van ‘Gelderland Vandaag’ (vanaf 9.18 minuten).

Meer weten

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Week van de Radicale vernieuwing
> Terugkijken & verslag lezen

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese