Nieuwe vacatures studenten bachelor verpleeg­kunde Waarde-vol Onderwijs!

Geplaatst op 16 september 2019

Krijg jij energie van nieuwe dingen? Ben jij een pionier met hart voor de zorg? En wil je graag aan de slag als student bachelor verpleegkunde? Kies dan voor het unieke, vernieuwende praktijk-leertraject Radicale Vernieuwing – Waarde-vol Onderwijs® (RVWO), uitgevoerd door ActiVite, DSV|verzorgd leven en Topaz in samenwerking met LOI Hogeschool. Dit gaat van start in december.

Wist je dat van alle mensen met een ziekte de overgrote meerderheid behoort tot de groep van senioren? Toch bestond er tot voor kort nog geen hbo-v-opleiding, specifiek gericht op de ouderenzorg. Met dit unieke praktijk-leertraject brengen we daar verandering in! Onder de naam Radicale Vernieuwing – Waarde-vol Onderwijs® (RVWO) verrijken we de hbo-v-opleiding, zodat jij straks met je zorg en ondersteuning kunt aansluiten bij de waarde(n) van cliënten en hun naasten. De relatie met de mens met een hulpvraag staat op de eerste plaats. Hoe lever je de zorg die aansluit bij wat écht belangrijk is voor een cliënt en zijn familie? Daar draait het om!

Hbo-competenties

In de opleiding besteden we veel aandacht aan onderwerpen als welzijn, gastvrijheid, zorg-IT en zorgtechnologie. Naast uiteraard de CanMEDS-rollen en het beroepsprofiel. Dit betekent dat we tijdens de hele opleiding oog hebben voor de specifieke hbo-competenties van de verpleegkundige van niveau 6.

Aansluiten bij de praktijk

Wat deze opleiding ook bijzonder maakt, is dat je vooral leert van anderen op de werkvloer. Je zit minder in de schoolbanken; een aanpak die beter aansluit bij de praktijk. Bij de start van het praktijk-leertraject ga je eerst vier dagen per week naar school. Na vier weken verandert de verdeling tussen leren op school en in de praktijk; de nadruk ligt dan op werkplekleren.

Verder op ingeslagen weg

Eerder al, in september 2018, is een eerste groep mbo-studenten van start gegaan met RVWO. In februari startte een tweede groep. En in het voorjaar begon de eerste hbo-v-groep. De drie zorgorganisaties verzorgen dit hbo-traject in samenwerking met LOI Hogeschool, locatie Leiderdorp. Voor de mbo-opleidingen werken ze samen met mboRijnland.

Aansluiten bij landelijke beweging

Het praktijk-leertraject sluit aan bij de landelijke beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg, van regels naar relaties. Ruim vijftig zorgorganisaties werken hierin samen aan een verpleeghuiszorg, waarin mensen het belangrijkste zijn en niet regelgeving of protocollen. Dit past prima bij wat wij ook willen!

Wat breng jij mee?

Hou je van mensen en wil je graag de zorg geven die zij verdienen? Heb je een flexibele instelling en houd je wel van dynamiek? Ben jij die enthousiaste, ondernemende student die van pionieren houdt? Wil je ontdekken hoe deze nieuwe manier van onderwijs jou tot een hele goede hbo-verpleegkundige maakt? Wil je daarbij je talenten inzetten én je verder ontwikkelen? Solliciteer dan nu, je bent meer dan welkom!

Wie zoeken wij?

Heb jij een vooropleiding als mbo-verpleegkundige niveau 4? Of wil je als zij-instromer of MMZ (niveau 4) in de ouderenzorg aan de slag? Dan ben je van harte welkom!

Wat bieden wij?

 • een op maat gemaakte opleiding die je opleidt tot professional van de toekomst;
 • een sterk verrijkt onderwijsconcept (RVWO), met een landelijk erkend diploma;
 • professionele begeleiding op de werkvloer door werkbegeleiders en praktijkopleiders, zodat je het maximale uit je opleiding haalt;
 • een leerarbeidsovereenkomst tijdens de opleiding van ten minste 24 uur + 3 uur betaalde lestijd;
 • goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform de CAO-VVT;
 • de mogelijkheid om een betaalbare woonstudio te huren in hartje Leiden;
 • baangarantie: na je opleiding kun je bij ons aan de slag.

Je geeft zelf jouw voorkeur aan voor de organisatie. Daarbij heb je de keus uit:

 • ActiVite
 • DSV|verzorgd leven
 • Topaz

Heb je vragen?

Neem voor meer informatie contact met ons op:

 • ActiVite, Marieke Harmes, ActiVite Academie, (071) 516 13 41
 • DSV|verzorgd leven, Thessa Groen, intern projectleider RVWO, (071) 204 90 00
 • Topaz, Celly Buters, recruiter, 06 13 48 91 29

Meer informatie over RVWO vind je op: www.waardevolonderwijs.nl.

Of kijk op de website van LOI Hogeschool.

Spreekt deze opleiding je aan?

Heb je interesse voor de groep die in december 2019 start? Solliciteer dan zo spoedig mogelijk!

www.werkenbij.activite.nl
www.dsv-verzorgdleven.nl/werken-bij
https://werkenbijtopaz.nl

Onze organisaties kunnen jouw persoonsgegevens in het kader van deze selectieprocedure onderling uitwisselen. Mocht je hier bezwaar tegen hebben dan kun je dat mondeling of schriftelijk aangeven bij de contactpersoon in de vacaturetekst.

Nieuwe medewerkers hebben een Verklaring Omtrent Gedrag nodig. Voor verpleegkundigen (niveau 4) is een BIG-registratie een vereiste.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

 • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese