Woonstudio’s voor studenten

BED & BAAN

Woonstudio’s voor studenten RVWO

Per oktober 2019 kunnen studenten Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs® (RVWO) en nieuwe medewerkers van zorgorganisatie Topaz in hartje Leiden een betaalbare studio huren.

De studio’s worden gerealiseerd in voormalig zorgcentrum Groenhoven, dat leegstaat sinds de bewoners begin 2019 verhuisden naar het nieuwe verpleeghuis Lakenhof. Door het aanbod van betaalbare huisvesting hoopt Topaz makkelijker nieuw personeel te kunnen aantrekken, zo zegt bestuurder Edwin Kalbfleisch in het Leidsch Dagblad. Onder het motto ‘Bed & Baan’ worden de komende tijd nieuwe medewerkers geworven.

Vijftien studio’s
Momenteel wordt Groenhoven verbouwd; vanaf oktober komen de eerste 37 studio’s beschikbaar. Hiervan zijn er vijftien bestemd voor studenten RVWO van zorgorganisaties Topaz, ActiVite en DSV|verzorgd leven. De nieuwe bewoners van Groenhoven hoeven dus niet per se bij Topaz te werken.

Samenwonen met bewoners
In Groenhoven worden met name een- en enkele tweepersoonsstudio’s gerealiseerd. De tweede en derde etage zullen worden verhuurd aan medewerkers en studenten, de begane grond en eerste etage zijn bedoeld voor bewoners. Topaz gaat Groenhoven namelijk ook tijdelijk gebruiken als wissellocatie tijdens de verbouwing van andere locaties. In deze periode wonen medewerkers en bewoners dus samen in Groenhoven.

Meer informatie: https://bedenbaanbijtopaz.nl

 


Geplaatst op: 4 juli 2019
Laatst gewijzigd op: 4 juli 2019