Jan de Vries stelt zich voor

Geplaatst op 1 december 2020

Jan de Vries is de enthousiaste, nieuwe directeur-bestuurder bij DSV|verzorgd leven. Hij startte op 1 september en staat bekend als een verbindende, maatschappelijk betrokken bestuurder met veel ervaring in sociaal-maatschappelijke organisaties.

Waar kom je vandaan?

“Ik kom uit Alphen aan den Rijn waar ik met veel plezier woon met vrouw, dochter en drie pleegkinderen en af en toe nog drie studerende kinderen op kamers. Als ik tijd over heb, vermaak ik mij als triatleet.”

Waarom heb je gekozen voor de huidige werkplek?

“DSV is een prachtige organisatie die vanuit hele mooie waarden werkt in de zorg. De zorg is door Corona bij mij nadrukkelijk in beeld gekomen begin dit jaar. Ik werk al jaren op diverse plekken in het sociaal domein, van woningcorporatie, leerwerkbedrijf (sociale werkplaats) tot gemeente (werk en inkomen). DSV zat als organisatie even in een lastige fase en ik vind het een eer om op alle terreinen weer rust te brengen. De kwaliteit van onze wooncomplexen is bovengemiddeld en wij gaan de laatste binnenkort ook herontwikkelen. Dan staat al ons vastgoed er spic en span bij, inclusief ons hoofdkantoor, in een karakteristiek historisch pand. Wij hebben een lange geschiedenis van fantastische zorg en een prachtige toekomst voor ons. Daar ben ik graag onderdeel van.”

Wat weet je al van RVWO?

“Ik ben er supertrots op dat wij samen met Topaz en ActiVite verder gaan dan reguliere (zorg)opleidingen. Wij vinden het heel belangrijk te investeren in onze mensen. En dat als ze een diploma krijgen, er ook daadwerkelijk iets geleerd en ontwikkeld is. Ik merk dat dat inderdaad gebeurt met RVWO. Daarbij hebben wij een unieke koppeling tussen leren en werken met ervaren opleiders. Wij zijn de kleinste van de drie zorgorganisaties die deelnemen in het project, maar we hebben relatief veel leerlingen en daar blijven wij ons best voor doen.”

OVER RVWO

Radicale Vernieuwing Waarde-Vol Onderwijs® vernieuwt het zorgonderwijs, zodat de zorg en ondersteuning duurzaam kunnen aansluiten bij de waarde(n) van mensen met een zorgvraag en hun naasten én zorgprofessionals hun werk met plezier doen. (Meer informatie over RVWO lees je in de RVWO-nieuwsbrief).

Tekst: Ardi Warnar. Foto: DSV|verzorgd leven.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese