E-magazine blikt terug op Anna Reynvaan­week

Geplaatst op 2 juni 2021

De week van 10 mei was de Anna Reynvaanweek. Deze stond bol van de bijeenkomsten waarin verpleegkundig leiderschap de rode draad was. Alles nog eens terugzien? Dat kan, dankzij een nieuw digitaal magazine.

Middelpunt van de Anna Reynvaanweek was het interview dat professor Bianca Buurman (o.a. hoogleraar Acute Ouderenzorg bij het Amsterdam UMC en voorzitter V&VN)  had met professor of Nursing Greta Cummings uit Canada. “Verpleegkundigen hebben meer macht dan zij zich realiseren”, stelde Cummings. Zij vertelt in het E-magazine ook dat ze ooit spion wilde worden. “Maar toen mijn zus verpleegkundige werd, zag ik hoe groot haar impact was op het leven van patiënten.” Cummings volgde het voorbeeld van haar zus en werd verliefd op het vak. Al snel begon zij zich te verdiepen in verpleegkundig leiderschap.

Hoogtepunten
Ook tijdens expertmeetings en het kenniscafé werd verpleegkundig leiderschap vanuit verschillende hoeken belicht. Een ander hoogtepunt was de uitreiking van de Anna Reynvaanprijzen.

Meer weten?
Lees en bekijk het E-magazine
In deze link vind je het E-magazine van de Anna Reynvaanweek 2021. Hier kun je alles nog eens rustig lezen en bekijken.

Over Anna Reynvaan
Anna Reynvaan (1844-1920) is het boegbeeld van de verpleegkundige professionalisering in Nederland. Zij behoorde tot de eerste lichting verpleegsters die het Witte Kruisdiploma haalde. Ze bracht het eerst tot hoofdzuster en daarna tot adjunct-directrice in het Amsterdamse Buitengasthuis. Daar zette ze zich in voor een hoogwaardige verpleegstersopleiding. Met de Anna Reynvaanlezing eert Amsterdam UMC deze pionier en haar opvattingen over het verpleegkundig beroep.

Meer informatie over Anna Reynvaan lees je hier en in het E-magazine.

In de nieuwsbrief RVWO is in deze blog eerder aandacht besteed aan de Anna Reynvaanprijzen en de Anna Reynvaan Lezing, die jaarlijks wordt georganiseerd door Amsterdam UMC in samenwerking met het blad TVZ, Hogeschool van Amsterdam en Hogeschool Inholland.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese