25 deel­nemen­de organisaties bepalen

Geplaatst op 2 augustus 2023

Steeds uitgaan van Waardevol leven, en werken vanuit de relatie, is niet vanzelfsprekend – in een zorg waar regels, protocollen en het medisch model al jarenlang het uitgangspunt zijn geweest. De beweging Radicale vernieuwing zorg is een bruisende broedplaats, waar vanuit verbinding, nieuwsgierigheid en openheid andere denkrichtingen en oplossingen ontstaan. Dat de beweging nu haar zevende levensjaar is ingegaan, bewijst deze meerwaarde. In een serie korte video’s blikken een aantal betrokkenen terug op ontwikkelingen in het afgelopen jaar, en kijken ze vooruit.

Isabelle van der Wijk was van 2021 tot in 2023 coördinator Radicale vernieuwing zorg. In deze korte video vertelt ze: “Grote veranderingen komen altijd van binnenuit. Zo bepaalden de 25 deelnemende organisaties ook het afgelopen jaar op welke thema’s actie moet worden ondernomen binnen de beweging.” Dit in aanvulling op de vernieuwing binnen ieders eigen organisatie. In de video vertelt Isabelle over de thema’s.

“Continu samen op zoek naar datgene wat betekenisvol is voor de ander”

Ook gaat ze in op de kracht van de beweging. “Die zit ‘m in het volharden en verduren. Dat we ons niet terugtrekken wanneer het spannend wordt. Dat er in deze complexiteit geen blauwdrukken bestaan die je implementeert, maar dat je continu samen op zoek gaat naar datgene wat betekenisvol is voor de ander. Elkaar juist blijven vasthouden en samen zoeken naar dat wat bijdraagt aan Waardevol leven.”

Lees verder onder de video

Voer (voor) inspiratiegesprekken!

De vijf afleveringen uit deze korte serie zijn een uitnodiging om met elkaar het gesprek te voeren over hoe je de cliënt en wat voor hem van waarde is daadwerkelijk centraal kunt stellen. Net als naasten en medewerkers. De losse afleveringen, of de complete video, kunnen ingezet worden in zowel zorg- en welzijnsorganisaties, bij burgerinitiatieven en in het onderwijs, als bij de wetgevende instanties en toezichthouders. Ook voor cliëntenraden kan deze serie een mooie aanleiding bieden om zelf het gesprek te voeren over een of meer van de onderwerpen die aan bod komen. En daarover ook in gesprek te gaan met de zorgorganisatie.

Bekijk hier alle afleveringen en de complete video.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese