De Week van de Psychiat­rie

Ook dit jaar is er weer een Week van de Psychiatrie (22 t/m 27 maart). En die week is alweer bijna voorbij … Het thema van 2021 is ‘Betekenisvol meedoen’. Er is rond het thema een aansprekend programma samengesteld. Zie: https://weekvandepsychiatrie.nl/

Enerzijds wordt er aandacht geschonken aan alle mensen die zich inzetten – of in hebben gezet – voor de verbetering van de positie en het leven van mensen met psychische en psychiatrische problematiek. Met resultaat, dus tel de zegeningen. Anderzijds is er nog heel veel te doen. Denk hierbij aan de wachtlijsten voor jonge mensen met een hulpvraag en aan het doorbreken van taboes. Ook wordt stilgestaan bij wat goede zorg is. En dan niet zozeer kwaliteit van zorg, als wel kwaliteit van leven.

De website pakt ook uit voor wat betreft de geschiedenis van ‘meer regie voor de mens met een psychisch probleem’. De site laat zien wat er vanaf 1979 – ‘Baas in eigen brein’, protest tegen behandelmethoden – zoal verbeterd is in de afgelopen tientallen jaren.

Wat op mij indruk maakte, is een in 2010 voorgedragen gedicht. Dit gedicht wil ik jullie zeker niet onthouden:

Enfin, ook de komende dagen nog is het programma aansprekend. Wat te denken bijvoorbeeld van de webinar op 26 maart om 15.00 uur over ‘Mystiek en Wanen’. Twee ervaringsdeskundige schrijvers, Berry Vorstenbosch en Robert Swier, verzorgen eerst een presentatie over psychose, mystiek en religie. Vervolgens gaan ze in gesprek gaan met geestelijk verzorger Eva Ouwehand en psychiater Alan Ralston. Dit belooft echt een mooie webinar te worden!

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s staan allerlei blogs, vlogs, vragen, antwoorden, tips en oproepen van mensen die betrokken zijn bij Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg en Waarde-vol Onderwijs. Of van mensen met interesse daarvoor. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die Radicale vernieuwing en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat deelnemers uit de vernieuwingsbeweging vanuit hun gedeelde visie vinden.

Praat ook mee >

Vragen? Mail radicalevernieuwing@loc.nl of bel 030 207 4067.

Week van de Radicale Vernieuwing!
> Terugkijken & verslag lezen

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese