Mieke Hollander

Over mij

Ik draai al weer heel wat jaartjes mee in de zorg en het zorgonderwijs, in verschillende functies en sectoren. Wat in al die jaren niet veranderd is zijn mijn drijfveren. Aandacht voor en interesse in de medemens, uitgaan van het principe dat ieder mens uniek en van waarde is. Nieuwsgierig hoe het beter kan en steeds zoekend naar goede voorbeelden maakt dat mijn professionele leven nooit saai en altijd uitdagend is gebleven. Je blijven ontwikkelen niet voor eigen gewin maar met de scoop op de medemens met een zorgvraag en hun naasten, daar zit mijn passie.

Wat ik wil halen uit dit netwerk

Netwerken is geen doel op zich. Deel uit maken van een netwerk en kennis delen maakt dat een netwerk krachtig wordt. Wat ik uit het netwerk wil halen is wederkerig; halen en brengen van kennis en samen de positie van mensen met een zorgvraag en hun naasten verstevigen.

Ik wil ook iets brengen, namelijk

Gedreven samen bouwen aan de uitgangspunten van LOC waardevolle zorg.

Organisatie

Zorg4effect

Locatie in het land waar jouw/​de activiteiten van de organisatie vooral plaatsvin­den

Nederland

Omschrij­ving van de organisatie-ac­tiviteiten en wat ik doe

De veranderingen in de samenleving en zorg vragen om andere competenties van zorg- en welzijnsprofessionals. Maar studenten verwerven deze onvoldoende tijdens hun opleidingstijd. Veel VVT Zorgorganisaties constateren dat studenten onvoldoende worden voorbereid op de toenemende complexiteit van de ouderenzorg en dat in de opleidingen de nadruk wel erg sterk op verpleegtechnische vaardigheden ligt. Met Radicale Vernieuwing Waardevol Onderwijs wordt getracht een brug te bouwen tussen de actuele zorgpraktijk en het zorgonderwijs. Want, zo is mijn opvatting, de zorgvrager verdient de best mogelijke zorgprofessional.

Wat ik nog wil delen met dit netwerk

Laat het netwerk van LOC waardevolle zorg, je blijvend inspireren.

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese