Trailer documen­taire over radicale ver­nieuwing

Geplaatst op 13 oktober 2023

Het afgelopen jaar heeft Anna Stienstra een documentaire gemaakt bij LEVANTOgroep Maastricht met de titel: De mens als fundament. LEVANTOgroep Maastricht is een van de organisaties die deelneemt aan Radicale vernieuwing langdurige ggz.

6 november is de complete documentaire te zien! Dan gaan we er ook over in gesprek met de makers/betrokkenen van LEVANTOgroep. Meer info & aanmelden.

Over de documentaire

Een jaar lang mocht Anna – volledig onafhankelijk en vanuit volledig vertrouwen – het proces van radicaal vernieuwen in de organisatie vastleggen met een camera. In dit geval op een beschermde woonlocatie voor complexe psychische zorg waar 24 mensen wonen. 

In woord en beeld brengen van datgene wat waarde toevoegt aan het leven, het wonen en de benodigde zorg. Een ogenschijnlijk eenvoudig proces maar dat veel verder gaat dan alleen de direct betrokkenen zoals bewoners, personeel en bestuur. 

Met het vastleggen van deze nieuwe werkwijze vanuit alle perspectieven is een uniek document ontstaan. En wordt de beweging van regels naar relaties concreet en verandering zichtbaar gemaakt. De mens als fundament, zoals de documentaire heet, is daarmee een spiegel geworden met vele lagen. Soms confronterend, maar ook met heel veel humor. 

Lees in dit eerdere bericht nog meer over het plan en proces dat in beeld gebracht is.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers: Waarom Radicale vernieuwing ertoe doet
> Video & verslag

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese