Open de deuren: benut ervaringen bij Sensire

  • 20 april 2023
  • Hanzepand, Doetinchem

9.00 – 12.30 uur of 13.30 – 17.00 uur

Op 20 april 2023 opent vernieuwer Sensire de deuren voor inspiratiesessies. Met als titel: ‘Ruimte voor dementie. Wordt IK daar blij van?’

Programma

De deuren open voor mensen met dementie, dat klinkt fantastisch. Iedereen moet genieten van vrijheid. Levensgeluk voor onze bewoners. Wat kunnen we doen aan het levensgeluk van alle betrokkenen? Is er alleen zonneschijn of zie jij als (zorg)professional ook beren op de weg? Dáár willen we het samen over hebben op de inspiratiedag.

Sensire organiseert deze inspiratiesessies voor alle medewerkers, vrijwilligers, bewoners en naasten van Sensire en zorgorganisaties binnen de beweging Radicale vernieuwing zorg en externe belangstellenden. Kortom, voor iedereen die vrijheid voor mensen met dementie hoog in het vaandel heeft staan.

Doe mee en geef je op voor de inspiratiedag op donderdag 20 april 2023 in het Hanzepand in Doetinchem. Inspireren en geïnspireerd worden op een creatieve wijze.

Zie ook de video-boodschap van Sensire-bestuurder Renée Wilke hieronder.

Aanmelden

Via de link kun je je aanmelden voor de ochtend- of middagsessie en daarna ontvang je de details van de dag: 🔗 https://bitly.ws/Avxt. Er zijn 25 plaatsen beschikbaar, dus vol is vol!

De inspiratiedag was eerder gepland in november (zoals nog vermeld in de video), maar dat is dus 20 april geworden.

Open deuren binnen Radicale vernieuwingsbeweging

De Wet zorg en dwang zet aan tot nadenken over vrijheid, veiligheid en levensgeluk van cliënten. Is het vanzelfsprekend dat deuren dicht zitten? Van deuren op de afdeling tot de deuren van keukenkastjes. Alle deuren openen zou het uitgangspunt moeten zijn, volgens deelnemende organisaties binnen Radicale vernieuwing (zie hier ons ‘hoofdadvies’). Dat vraagt om een goed gesprek. Om samen te kijken wat vrijheid is, wat veilig(heid) is en wat bevorderend is voor het levensgeluk van cliënten.

Siham Sbaï en Daphne Mensink gingen deze gesprekken aan en delen hun ervaringen.
Lees: ‘Ruimte voor dementie, de deuren gaan open’ (pagina 23)

Wijnie Nieboer, Mirjam Luijsterburg en Simone de Wijs delen hun ervaringen uit de praktijk.
Lees: ‘Open deuren: de praktijk’ (pagina 34)

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese