Inspiratiemoment voor bes­tuurders

  • 15 december 2020
  • 15:30 - 18:00
  • Online

Drie jaar geleden ontstond de beweging ‘Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg, van regels naar relaties’ in Nederland in de verpleeghuiszorg met de bezielende ondersteuning van LOC. Inmiddels ontwikkelt de beweging door, helpen en inspireren de deelnemende organisaties elkaar door vraagstukken en dilemma’s met elkaar te bespreken en aan te pakken. Met 23 aangesloten organisaties geeft de beweging graag verder vorm aan verpleeghuiszorg, die betekenis krijgt in de relatie tussen bewoners, hun naasten en de medewerkers.

Kennis en kennisontwikkeling, spelen daarbij een wezenlijke rol. Daarom brengen we graag het ‘Inspiratiemoment met bestuurders’ onder jouw aandacht dat Surplus, één van de deelnemers in de beweging, samen met Breda University of Applied Sciences (BUas) organiseert op 15 december van 15.30 tot 18.00 uur. Wegens succes herhaald!

Hoe complexiteit kan leiden tot kwaliteit

Reeds vanaf de start van de beweging werken Surplus en BUas samen aan het co-creëren van (wetenschappelijk onderbouwde) kennis en kunde op het vlak van ‘Vernieuwend Leiderschap’. Tijdens het ‘Inspiratiemoment met bestuurders’ maken zij, in samenspraak met andere betrokken wetenschappers, jou graag deelgenoot van hun inzichten en ervaringen onder de noemer: hoe complexiteit kan leiden tot kwaliteit.

Doel van het inspiratiemoment is om bestuurders met elkaar in gesprek te brengen over de relatie tussen complexiteit en kwaliteit en de rol die bestuurders hierin kunnen spelen.

Lees ter inspiratie ook dit artikel van de hand van spreker Diane Nijs over de praktijkervaringen met radicale vernieuwing die ten grondslag liggen aan deze inspiratiesessie.

Programma

  • Openingswoord door Anthonie Maranus, lid van de Raad van Bestuur van Surplus.
  • Hoe complexiteit kan leiden tot kwaliteit en wat Bestuurders hierin kunnen betekenen – Aan de hand van 3 jaar ervaringen met de ‘Zie Mij’-expeditie bij Surplus, vertelt Dr. Diane Nijs, lector Imagineering en Vernieuwend Leiderschap aan Breda University of Applied Sciences, over hoe talentontwikkeling kan helpen bij het samen vernieuwen van regels naar relaties en over de perspectieven hiervan voor de beweging van regels naar relaties. 
  • Daarna start een interactieve dialoog met alle aanwezigen.

Deelnemen

Bestuurders van de deelnemende zorgorganisaties hebben inmiddels een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese