Surplus

Meerwaarde geven

Surplus is een regionale organisatie voor welzijn, zorg en wonen in West- en Midden-Brabant. We bieden activiteiten op het gebied van welzijn, zorg, wonen en comfort.

Onze droom

We hebben de droom om verpleeghuiszorg te bieden die aansluit op wat voor bewoners, hun naasten en medewerkers van waarde is. Zij zijn allen deelgenoot in de dialoog over vraagstukken rondom zorg en welzijn, omdat we alleen met die inzichten en ervaringen tot echte verbeteringen kunnen komen. Die veranderingen komen in kleine stapjes. Kleine voorbeelden die gevoed en gesteund worden, waarvan de optelsom bijdraagt aan een wezenlijke verandering om meer vanuit relaties te werken.

Zie Mij

We willen ruimte creëren om dingen te laten ontstaan die echt waardevol of betekenisvol zijn, zowel voor de medewerker als voor de bewoners en naasten. Dat hoeft niet per se iets groots te zijn, het zit juist vaak in het kleine of het alledaagse. In de dingen die meerwaarde hebben voor de ander. Daarom moeten we leren om de ander écht te zien.

Wij gaan uit van het principe ‘Zie Mij’: het appel van bewoners, naasten én medewerkers om hen echt te zien. Voor bewoners en naasten betekent dat medewerkers de achtergronden en wensen kennen en daar rekening mee houden. Voor medewerkers betekent dat meer ruimte voor bevlogenheid en persoonlijke interesses.  

Veranderen van binnenuit

We hebben onze teams de ruimte gegeven om in dialoog met bewoners en naasten aan de slag te gaan met zaken die er voor hen toe doen. Dit kunnen dingen zijn als de sfeer (vaker koffie met iets lekkers) of slimmere manieren van rapporteren. Zo blijft er meer aandacht voor bewoners over.

We zien dat we de grootste slag zelf, met elkaar, moeten maken. Maar ook externe partijen hebben hier een rol in: met hen bekijken we welke regels en systemen overbodig zijn. Waar deze zinloos blijken, schrappen we ze, maar net zo vaak herdefiniëren we die regels zodat ze beter aansluiten bij onze bedoeling: Zie Mij.

Meer lezen over Surplus

Onderzoek naar vernieuwing

Surplus liet onderzoek doen naar hun vernieuwingsaanpak, lees hier de publieksversie van het onderzoek:

Radicale vernieuwing onderwijs

Interviews in 1e grote publicatie Radicale vernieuwing ‘Zicht op vernieuwing’:

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Thema's: Ambassadeurs
Trefwoorden: Surplus

Gerelateerd

Facts

Adres
Leuvenaarstraat 91, 4811 VJ Breda

Contactpersoon
Sander Verschure
s.verschure@surplus.nl
www.surplus.nl

Facebook
Surplus op Facebook

Twitter
Surplus op Twitter

LinkedIn
Surplus op LinkedIn

YouTube
Surplus op YouTube

Week van de Radicale Vernieuwing!
> Terugkijken & verslag lezen

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese