Start beweging Radicale ver­nieuwing verpleeg­huiszorg

Geplaatst op 16 augustus 2016

Het nieuwe initiatief ‘Radicale Vernieuwing Verpleeghuiszorg’ is van start gegaan. Deze beweging vindt plaats in het kader van het landelijke verbeterprogramma Waardigheid en Trots, Kwaliteitsverbetering verpleeghuiszorg van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Vier kernorganisaties gooien de regels radicaal overboord. Zij gaan de zorg anders organiseren en sámen met bewoner, hun familie en zorgverleners met hún waarden als uitgangspunt. 35 andere zorgorganisaties kijken mee en nemen over wat er bij die vier kernorganisaties gebeurt.

VWS, initiatiefnemer en coördinator LOC Zeggenschap in zorg en deelnemende zorgorganisaties zetten zich in om na te gaan hoe het ook anders kan. Bijvoorbeeld als landelijke regels voor toezicht en inkoop belemmerend werken. Kunnen deze regels opgeruimd worden?

Zorg voor de toekomst?

Drie jaar lang mag in een aantal verpleeghuizen de zorg radicaal anders georganiseerd worden. Zorg zonder overbodige regels. Zorgverleners die hun tijd kunnen besteden aan mensen. Aandacht voor mensen die zorg nodig hebben en hun familie. Managers die tijd hebben om zorgverleners te helpen bij hun werk. Mensen die zorg en aandacht krijgen zoals ze die willen.

Doe mee

LOC hoopt dat dit project in verpleeghuizen een voorbeeld kan vormen voor hoe we de zorg ook in andere sectoren anders kunnen organiseren. Herkent u dit? Ziet u dit ook gebeuren in uw omgeving? Denkt u dat hier meer aandacht voor moet komen? Praat dan mee.

Meer weten

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Week van de Radicale vernieuwing
> Terugkijken & verslag lezen

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese