Radicaal Vernieuwen bij Wil­gaerden: ergens nieuw beginnen

Radicaal Vernieuwen: Ik begin ermee, vind het zelf nog spannend. Ik heb een hele lange tijd in Westerhaven gewerkt, en werd gevraagd nadat we een pilot hadden met Radicaal Vernieuwen om te gaan kijken in de Bosmanstaete in Venhuizen. Ik riep heel enthousiast: ja! Tot de dag er was dat ik erheen ging: ik voelde mij nieuw, ik snapte niet dat ik ja had gezegd. Nu zit ik daar bijna een half jaar en heb ik langzaam Radicaal Vernieuwen daar mogen toepassen, samen kijken naar regels die weg kunnen, samen kijken wat een bewoner graag wil, wie is eigenlijk die bewoner en hoe kunnen wij ervoor zorgen dat de bewoner bij het naar bed gaan zegt een mooie dag te hebben gehad…

Als een bewoner gaat verhuizen naar een huis van Wilgaerden, is dat eng, dat vinden bewoners niet fijn, en hoe kunnen wij ervoor zorgen dat het een zachte landing is voor een bewoner, dat de bewoner zich thuisvoelt in zijn nieuwe huis….

Ga je zelf wel eens alléén uit eten in een restaurant en dan ook nog in een restaurant waar iedereen elkaar al kent? …Ik niet! Waarom laten we een bewoner dat dan wel doen? Ik ben in de afgelopen week met een bewoner gaan mee eten in het restaurant op de eerste dag. Dat vond de bewoner erg fijn.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s staan allerlei blogs, vlogs, vragen, antwoorden, tips en oproepen van mensen die betrokken zijn bij Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg en Waarde-vol Onderwijs. Of van mensen met interesse daarvoor. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die Radicale vernieuwing en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat deelnemers uit de vernieuwingsbeweging vanuit hun gedeelde visie vinden.

Praat ook mee >

Vragen? Mail radicalevernieuwing@loc.nl of bel 030 207 4067.

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese