Actieteam Samen Zeg­genschap

  • 24 november 2021
  • 14:00 - 15:30
  • Online

Op 24 juni 2021 is een nieuw actieteam gestart: Samen Zeggenschap. In september volgde een tweede (online) bijeenkomst. Dit betreft de derde (online) ontmoeting van het actieteam.

Initiatief en doel

Wij zijn Ingrid Schoemaker en Corine Jansen van Amstelring en wij nemen graag initiatief tot dit actieteam. Vanuit de visie ‘Samen Zeggenschap’ willen we met elkaar op een vernieuwende wijze invulling geven aan datgene waar in de ouderenzorg al jaren over wordt gesproken, namelijk echte zeggenschap en participatie van cliënten en naasten. Het is een ambitie die past bij de maatschappelijke ontwikkelingen en de nieuwe wetgeving (WMCZ2018).

Verschillen verkennen en ervaringen delen

Hoe zorgen we dat mensen deel kunnen blijven uitmaken van de samenleving en ook voor anderen van waarde kunnen zijn? Hoe kunnen we nu op een echt merkbare manier invloed en zeggenschap vormgeven op individueel niveau, om betekenisvolle zorg te kunnen bieden? In een aantal organisaties zal hiervoor al een vorm zijn gevonden, andere organisaties zijn hiernaar op zoek. In dit actieteam willen we verschillende vormen van samenzeggenschap verkennen, ervaringen en inzichten delen en elkaar en anderen hiermee inspireren.

De Driehoek

Volgens ons kun je kwaliteit en regie alleen laten ontstaan door de bewoner, naaste en medewerker daar samen invloed aan te laten geven. Werken en samen leven vanuit De Driehoek (bewoner, naaste(n), medewerker(s)). Waarbij we gebruik kunnen maken van ieders rol, positie, talent en inzet. Het is het huis van de bewoners: medewerkers komen daar werken en we eerbiedigen de relatie tussen de bewoner en familie.

Meedoen?

Heb je interesse in dit actieteam en/of wil je meedoen? Neem contact op met radicalevernieuwing@loc.nl

Meer weten

Lees ook dit artikel over hoe Amstelring werkt aan Samen Zeggenschap.

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese