De Rietvinck (locatie van Amstel­ring)

Jezelf zijn

Zodra thuis wonen niet meer gaat, is aandacht en goede zorg belangrijk. De Rietvinck staat bekend als gezellig buurtgericht verpleeghuis in de Jordaan. Respect voor elkaar is hier vanzelfsprekend. Medewerkers hebben het hart op de juiste plaats. Iedereen werkt aan een gastvrije sfeer. En iedereen kan zichzelf zijn: respect voor elkaar en vrijheid zijn vanzelfsprekend. Het gaat er gemoedelijk en informeel aan toe. Vragen en wensen van bewoners staan centraal. Samenwerking met familie, vrienden en kennissen betekent dat medewerkers meer voor de bewoners kunnen doen. Zo is er aandacht voor wat echt belangrijk is in het leven.

Samen Zeggenschap

In februari 2019 is De Rietvinck begonnen met “Samen Zeggenschap”. Sindsdien zijn er vele huiskamergesprekken gevoerd. Permanent stellen zij elkaar de vraag: doen we iets omdat de mensen het graag willen, doen we het omdat het goed is voor de bewoners of doen we het omdat we het altijd zo doen?  Voorbeeld: ontdekken wat bewoners lekker vinden. Niet invullen: iemand wilde gisteren koffie dus vandaag ook. 

Schotten opheffen

De OC en CR zijn opgeheven. De Rietvinck ervaart de noodzaak om schotten op te heffen als je het echt met elkaar wil organiseren. Daarom is een Participatieraad gevormd met medewerkers, bewoners, familie en mantelzorgers. T.b.v. de overstijgende vraagstukken op beleid en uitvoering. Wil je weten hoe dit werkt? Neem dan contact op met Ingrid Schoemaker ischoemaker@amstelring.nl 

Uitdagingen

Veranderen en verbeteren gaat niet van de een op de andere dag. De Rietvinck heeft veel uitdagingen. Iedereen wil graag blijven leren door kennis en ervaringen te delen, daarom is de organisatie verbonden aan Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg.

Meer weten

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Gerelateerd

Week van de Radicale Vernieuwing!
7 t/m 11 november 2022

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese