Hoe kun je com­municatie benutten voor de ver­nieuwing?

Geplaatst op 3 april 2019

In dit artikel een paar willekeurige, recente voorbeelden van deelnemers aan Radicale vernieuwing die communicatie inzetten om anderen in en om hun organisatie te laten zien hoe zij aan het vernieuwen zijn. Waarmee ze laten zien wat Radicale vernieuwing zoal inhoud, wat goed gaat, waar uitdagingen liggen. Zo spreken ze anderen aan om kennis te maken met de gedachte achter en mogelijkheden van Radicale vernieuwing.

Verzorgende maakt serie blogs

Vrouw met rugzak op reis

Op basis van de goede ervaringen op locatie Westerhaven (Wilgaerden), werd verzorgende individuele gezondheidszorg (IG) Eshter van Wilsum gevraagd om ook op andere locaties met de vernieuwing aan de slag te gaan. In haar eigen woorden: “Dat vond ik echt heel erg leuk, maar tegelijkertijd vond ik het ook eng. Kan ik dat wel, en hoe moet ik dat dan doen?”

Van Wilsum schreef hier de afgelopen weken vier blogs over op het sociaal platform van Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg, die via de sociale media van Wilgaerden en Radicale vernieuwing al aardig wat mensen hebben geïnspireerd. Zoals ook te lezen is in de reacties onder de blogs.

Iedereen kan zelf eenvoudig het sociaal platform van Radicale vernieuwing benutten, bekijk hier onze flyer met meer informatie.

Mensen betrekken via organisatiemagazine

De Wever geeft drie mensen uit de organisatie die aan Radicale vernieuwing werken het podium in dit artikel in hun magazine ‘De Weef‘. Zij vertellen over hoe zij met de vernieuwing bezig zijn en wat dat zoal oplevert. Ze laten zien waarom de vernieuwing ertoe doet en informeren ze anderen in de organisatie over de droom, ambities en goede voorbeelden waar zij ook hun voordeel mee kunnen doen.

Regionale aandacht

Topaz, één van de vier ambassadeurs in de vernieuwingsbeweging, nodigde de stadsfotograaf uit om in (het Leidsch Dagblad in) beeld te brengen waar het allemaal om draait bij de beweging ‘van regels naar relaties’. Klik hier voor een uitvergrote versie van het artikel met tekst bij de foto’s, over de omslag die Topaz maakt.

Vele lezers van het Leidsch Dagblad kunnen zien hoe de zorgorganisatie in deze regio investeert in waardevolle, toekomstbestendige zorg en ondersteuning. Door bekendheid van het vernieuwingsinitiatief geven ze zo allerlei mensen en organisaties in de regio die dat ook belangrijk vinden gelegenheid om daar op aan te haken.

Waardoor de vernieuwing verder ondersteuning kan krijgen. En in sociale media werd het bericht door velen als een hart onder de riem ervaren of als inspirerend, doordat het de zorg van alledag mooi laat zien.

Studenten & medewerkers filmen

Onlangs organiseerden ActiVite, DSV|verzorgd leven en Topaz vanuit Radicale Vernieuwing – Waarde-vol Onderwijs® trainingen ‘makkelijk filmen met je smartphone’ voor medewerkers en studenten. Onderstaande filmpje geeft een impressie. In deze afspeellijst kun je zien wat dat met relatief weinig middelen in heel korte tijd op kan leveren aan enthousiasme, betrokkenheid, podium voor de vernieuwingen, en… vele filmpjes. Die natuurlijk weer allerlei bekijks en gesprekken over de vernieuwing opleveren. Waardevol onderwijs hoopt videomateriaal van direct betrokkenen steeds verder te kunnen integreren in het onderwijs.

13/5 Sessie: ‘Hoe kun je communicatie benutten voor de vernieuwing?’
Eén van de 19 deelsessies tijdens de landelijke inspiratiebijeenkomst Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg op 13 mei 2019 (voor direct betrokkenen bij deelnemers aan Radicale vernieuwing) gaat hierover:

Ben jij ook op zoek naar manieren waarop je communicatie kan inzetten om je eigen ervaringen met het vernieuwen te delen? Vraag je je af hoe je zorgmedewerkers, naasten, cliënten of studenten (verder) kunt betrekken bij de vernieuwing? Ben je op zoek naar inspiratie of ideeën om de vernieuwing te verbreden? In de beweging Radicale vernieuwing zijn we op allerlei manieren druk met nieuwe vormen van communicatie en daar gaan we in deze sessie op in. Iedereen die direct betrokken is bij een deelnemende organisatie is welkom, of je nu naaste bent, zorgmedewerker, bestuurder, communicator of nog anders. We sluiten voor wie dat wil af met hoe jij zelf een volgende stap kunt zetten.
Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Radicale vernieuwing in gouden letters vastgehouden door deelnemers

‘Bewegingen Radicale ver­nieuwing bundelen krachten’
> Lees hier meer

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese