Carintreg­geland

Wij zijn Carintreggeland

  • Wij voegen waarde toe aan het leven van onze cliënten door te luisteren, te denken en te handelen: dat is onze toegevoegde waarde. Onze cliënt houdt de regie.
  • We zijn altijd proactief. Zo blijven we toonaangevend en vooruitstrevend. We stimuleren initiatief, staan open voor verbetering, vernieuwing en verandering. We werken samen, ontdekken en presteren. We durven fouten te maken om te leren, waardoor verleende zorg steeds beter aansluit op de ontwikkelingen en behoeften.
  • Wij voelen ons thuis in de voorhoede van zorg thuis en wonen met zorg. We zien de maatschappelijke ontwikkelingen en de behoeften van onze cliënten en zorgen dat deze op elkaar aansluiten.

Inspelen op de veranderende zorgvraag

We werken in een sector met bezuinigingen en veranderende regels. Daarnaast willen cliënten steeds meer invloed hebben op de zorg die ze krijgen. Dat vraagt om aanpassingsvermogen.

Van oudsher is Carintreggeland nog te veel georganiseerd vanuit regels. We zijn nog te veel gericht op processen, in plaats van de op behoeften van cliënten. Dat willen we veranderen. Zodat we niet de zorg van onze cliënten overnemen, maar hen helpen om zelf te blijven doen wat ze wel graag willen en kunnen.

Ons doel: een zo waardevol mogelijk leven

Het is ons doel dat onze cliënten en bewoners zoveel mogelijk kunnen blijven leven zoals ze gewend zijn. En dat ze de dingen kunnen blijven doen die belangrijk voor hen zijn. Wat kan de cliënt zelf? Waar maakt onze hulp het verschil? Door oog te hebben voor het verhaal van onze cliënten, kunnen wij hen helpen een zo waardevol mogelijk leven te leiden.

Onze aanpak: stel de vraag ‘Waarom?’

Om ons doel te bereiken, en verandering tot stand te brengen, stellen we onszelf voortdurend de vraag ‘Waarom?’. Waarom doen we wat we doen, en waarom op deze manier? Het enige goede antwoord hierop is: omdat het in het belang van de cliënt is.

We hebben een elftal gevormd met medewerkers uit een groot aantal onderdelen van de organisatie inclusief een lid van de cliëntenraad. We zijn actief betrokken bij verdere ontwikkeling van zelforganisatie. We dagen teams uit om lef te tonen. We hebben bijgedragen aan een vermindering van het aantal checklijsten. Ook stellen we de dubbelcheck medicatie ter discussie. We krijgen kleur op de muren binnen de locatie. We grijpen continu terug naar onze visie ‘Goed geregeld samen op weg, anders denken anders doen’. Zo stellen we continu de vraag over het ‘Waarom?’.

Manager zorg, medewerker welzijn, verzorgende IG en projectleider over Radicale vernieuwing

Meer over Carintreggeland

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Trefwoorden: Carintreggeland

Gerelateerd

Facts

Adres
Schietspoel 43
7603 WB Almelo

Contactpersoon
Emmely Hoek
e.hoek@carintreggeland.nl
www.carintreggeland.nl

Facebook
Carintreg­geland op Facebook

Twitter
Carintreg­geland op Twitter

LinkedIn
Carintreg­geland op LinkedIn

YouTube
Carintreg­geland op YouTube

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.