Carintreg­geland

Wij zijn Carintreggeland

  • Wij voegen waarde toe aan het leven van onze cliënten door te luisteren, te denken en te handelen: dat is onze toegevoegde waarde. Onze cliënt houdt de regie.
  • We zijn altijd proactief. Zo blijven we toonaangevend en vooruitstrevend. We stimuleren initiatief, staan open voor verbetering, vernieuwing en verandering. We werken samen, ontdekken en presteren. We durven fouten te maken om te leren, waardoor verleende zorg steeds beter aansluit op de ontwikkelingen en behoeften.
  • Wij voelen ons thuis in de voorhoede van zorg thuis en wonen met zorg. We zien de maatschappelijke ontwikkelingen en de behoeften van onze cliënten en zorgen dat deze op elkaar aansluiten.

Het Andere Gesprek

Cliënten willen zoveel als mogelijk zelfredzaam zijn en zelf de regie kunnen voeren op hun leven, dat maakt het leven waardevol. We gaan daarom uit van mogelijkheden en stimuleren dat wat iemand nog wel zelf kan, ook zelf doet. We kijken met de cliënt wat zijn wensen en behoeften zijn. Waar mantelzorg, hulpmiddelen, zorgtechnologie en liefdevolle zorg bij kan ondersteunen. Zo bepalen we door Het Andere Gesprek te voeren samen met de cliënt (en diens familie) aan welke ondersteuning behoefte is en wat nodig is.

Ons doel: een zo waardevol mogelijk leven

Het is ons doel dat onze cliënten en bewoners zoveel mogelijk kunnen blijven leven zoals ze gewend zijn. En dat ze de dingen kunnen blijven doen die belangrijk voor hen zijn. Wat kan de cliënt zelf? Waar maakt onze hulp het verschil? Door oog te hebben voor het verhaal van onze cliënten, kunnen wij hen helpen een zo waardevol mogelijk leven te leiden.

Onze aanpak: stel de vraag ‘Waarom?’

Om ons doel te bereiken, en verandering tot stand te brengen, stellen we onszelf voortdurend de vraag ‘Waarom?’. Waarom doen we wat we doen, en waarom op deze manier? Het enige goede antwoord hierop is: omdat het in het belang van de cliënt is.

We hebben een elftal gevormd met medewerkers uit een groot aantal onderdelen van de organisatie inclusief een lid van de cliëntenraad. We zijn actief betrokken bij verdere ontwikkeling van zelforganisatie. We dagen teams uit om lef te tonen. We hebben bijgedragen aan een vermindering van het aantal checklijsten. Ook hebben we de dubbelcheck medicatie ter discussie gesteld en afgeschaft. We krijgen kleur op de muren binnen de locatie. We grijpen continu terug naar onze visie ‘Goed geregeld samen op weg, anders denken anders doen’. Zo stellen we continu de vraag over het ‘Waarom?’.

Manager zorg, medewerker welzijn, verzorgende IG en projectleider over Radicale vernieuwing

Meer over Carintreggeland

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Trefwoorden: Carintreggeland

Gerelateerd

Facts

Adres
H. Hartstralaan 100
7555 PJ Hengelo

Contactpersoon
Emmely Hoek
e.hoek@carintreggeland.nl
www.carintreggeland.nl

Facebook
Carintreg­geland op Facebook

Twitter
Carintreg­geland op Twitter

LinkedIn
Carintreg­geland op LinkedIn

YouTube
Carintreg­geland op YouTube

Platform deelnemers

Alle deelnemers
Radicale vernieuwing in gouden letters vastgehouden door deelnemers

‘Bewegingen Radicale ver­nieuwing bundelen krachten’
> Lees hier meer

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese