Toezichthouder blogt: ‘Levensver­halen raadsleden, wat levert dit nu op?’

Geplaatst op 16 april 2018

“Nu komt het dacht ik: nu gaan we met onze toezichtsvisie aan de slag, waarden definiëren, afspraken maken, welke informatie wordt gedeeld, harde en zachte indicatoren. Maar nee, we gingen verder met persoonlijke kennismaking: hoe is je leven verlopen en wat heeft je gevormd.

Wat levert dit nu op?

Om de beurt, wat onwennig, wat vertel ik wel of niet? Na een half uurtje dacht ik, wat levert dit nu op? Iemand zijn levensverhaal te horen wat al deels aan de orde kwam bij de management drives? Kunnen we onze tijd niet beter besteden. Dit hoort niet in een dergelijke setting maar bij een informeel samenzijn. En toen voelde ik opeens wat de persoonlijke verhalen bij mij opriepen.”

‘Dit zouden we vaker moeten doen, overal in de organisatie’

Lees verder welk inzicht er ontstond bij Afien Spreen (onder meer toezichthouder bij BrabantZorg – actief in de radicale vernieuwingsbeweging), in de openhartige blog die ze op ons sociaal platform schreef. En voel je vrij om daar ook te reageren!

Iedereen kan bloggen

Op het sociaal platform voor Radicale vernieuwing, kan iedereen laten zien hoe hij of zij aan Radicale vernieuwing van de verpleeghuiszorg werkt. En wat inzichten of juist uitdagingen zijn. Je kunt er ook makkelijk met anderen contact leggen en elkaar versterken, vragen stellen en oproepen plaatsen. Meer informatie op het sociaal platform.

Ook interessant

Afien Spreen schreef haar blog naar aanleiding van haar deelname aan de bijeenkomst voor bestuurders en toezichthouders die betrokken zijn bij of geïnteresseerd in Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg. De publicatie die we van die bijeenkomst maakten vind je hier.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese