Radicale ver­nieuwing bij OUDstan­ding op NPO 1

Geplaatst op 27 juni 2017

“Het moet radio zijn om blij van te worden.” Margje Fikse, van NPO Radio 1, gaat op zoek naar positieve voorbeelden en slimme innovaties in het programma ‘OUDstanding’. Recent kwam de uitzending live vanuit zorginstelling Sensire – één van de deelnemers in de kern van Radicale Vernieuwing Verpleeghuiszorg. “Een mooie uitzending, die weergeeft waarmee we aan het werk zijn. Liefdevolle, goede zorg en fijn wonen samen met familie en het dorp,” zegt manager Marleen van der Sijs.

Samen de verpleeghuiszorg opnieuw uitvinden

Kenmerkend voor de radicale vernieuwingsbeweging, is dat voor het vernieuwen alle betrokkenen elkaar steeds opzoeken om samen vernieuwingen mogelijk te maken. Ook in de radio-uitzending kwam dit element duidelijk naar voren. De presentator ging in gesprek met de projectleider Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg, familie en medewerkers. Maar ook met inspecteur generaal Ronnie van Diemen (IGZ). Video & geluidsopnames zijn terug te luisteren via deze pagina.

Inspecteur-generaal

Zorgvisie was ook aanwezig, en schreef over het bezoek onder meer het volgende: “Als verpleeghuizen ouderen met dementie meer bewegingsvrijheid willen geven, moet er meer worden gekeken naar het welzijn van bewoners en minder naar de regels. Dat gaat gepaard met risico’s die zowel de politiek als de samenleving moet leren te accepteren, vindt generaal-inspecteur van de IGZ Ronnie van Diemen.”

Die in de uitzending aan toevoegde, dat hiervoor het gesprek met elkaar voeren (medewerkers, bewoners, familie, met de inspectie), zoals mensen dat in de radicale vernieuwingsbeweging willen doen, essentieel is.

Meer weten

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Radicale vernieuwing in gouden letters vastgehouden door deelnemers

‘Bewegingen Radicale ver­nieuwing bundelen krachten’
> Lees hier meer

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese