Gratis minicursus Leyden Academy: ‘Lief­devol­le zorg in de prak­tijk’

Geplaatst op 17 maart 2021

Leiden, 11 maart 2021 – Dit is een bericht van de Leyden Academy.

Veel organisaties in de ouderenzorg maken de omslag naar liefdevolle zorg, waarin de verlangens en wensen van bewoners centraal staan. Aandacht voor leefplezier is echter een stuk moeilijker te borgen dan ‘tastbare’ activiteiten rondom gezondheid, veiligheid en hygiëne. Terwijl het minstens zo belangrijk is! Liefdevolle zorg is niet iets wat je via theorie in een boek kan leren. Dat leer je door te ervaren en te doen. Leyden Academy on Vitality and Ageing heeft daarom de gratis minicursus Liefdevolle zorg in de praktijk ontwikkeld. Na de enthousiaste reacties op de eerste editie eind vorig jaar waar ruim 300 zorgmedewerkers aan deelnamen, bieden we in maart 2021 de geüpdatete minicursus weer aan.

Reacties van deelnemers uit 2020: “Ik vond de filmpjes en opdrachten fijn. Het zorgde voor zelfreflectie en bevestiging.” “Ik zou wel meer van zulke minicursussen willen!” “Ik vind het een mooie en concrete cursus. En raad het alle zorgmedewerkers aan!”

Hoe ziet de minicursus eruit?

De minicursus bestaat uit vijf compacte e-mailnieuwsbrieven over het leren kennen van de bewoner, het bijdragen aan leefplezier, het delen van ervaringen en het omgaan met dilemma’s. Iedere editie bestaat uit een kijkopdracht (een korte video), een doe-opdracht (bijvoorbeeld creatief foto’s maken), een bespreekopdracht (met collega’s, team, bewoners of naasten) en verdere verdieping.

Voor wie is de cursus bedoeld?

Deze cursus is met name ontwikkeld voor zorgverleners en/of teammanagers in een verpleeghuis of zorginstelling, maar is ook geschikt als lesmateriaal. Meedoen kan gratis na aanmelding middels het formulier op de website: https://www.leydenacademy.nl/minicursus-liefdevolle-zorg-in-de-praktijk/. U ontvangt direct na inschrijving de eerste editie, waarna de cursus na vijf weken automatisch stopt. Deze gratis minicursus vormt de basis van het Leefplezierplan voor de zorg en is ontwikkeld door Leyden Academy in samenwerking met het Jo Visser fonds.

Heeft u vragen over de minicursus? Neem dan contact op met Sanne Schweers, email: schweers@leydenacademy.nl.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Radicale vernieuwing in gouden letters vastgehouden door deelnemers

‘Bewegingen Radicale ver­nieuwing bundelen krachten’
> Lees hier meer

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese