Films startcongres Radicale ver­nieuwing verpleeg­huiszorg online!

Geplaatst op 21 februari 2017

9 februari gaf staatssecretaris Van Rijn het officiële startschot aan de beweging in ons land om de verpleeghuiszorg radicaal te vernieuwen, tijdens het startcongres Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg. We maakten daar al eerder uitgebreide impressies van. Nu zijn ook de video-opnames terug te kijken.

Deelnemers over gedroomde verpleeghuiszorg

Deelnemers van de zorgorganisaties in het hart van de beweging, de projectleider, initiatiefnemer en staatssecretaris Van Rijn spreken over ‘de gedroomde verpleeghuiszorg’.

Deelnemers in gesprek met Van Rijn

Tijdens het startcongres gingen cliënten, naasten, vrijwilligers, medewerkers en bestuurders in gesprek met staatssecretaris Van Rijn over het radicale vernieuwen.

Waar zit dat hem in? Waarom zette Van Rijn zijn handtekening onder dit initiatief? Bekijk en beluister de vele praktijkvoorbeelden, dynamieken en ontwikkelingen rondom het radicale vernieuwen van de verpleeghuiszorg die in ons land spelen. En wat er zoal in gang gezet is en wordt, door deelnemers, VWS en initiatiefnemer LOC Zeggenschap in zorg.

Werknemerscoöperaties in de verpleeghuiszorg?

Medewerkers de baas? Bekijk ook de inspirerende presentatie op het startcongres radicale vernieuwing verpleeghuiszorg over verregaande mogelijkheden van zelforganisatie. Door Remmelt Schuuring, oprichter van werknemerscoöperaties ‘Gewoon DOEN’.

Projectleider Marie-Antoinette Bäckes tijdens de aankondiging van de presentatie: “De grootste uitdaging waar we voor staan, is echt de essentie raken. Niet aan de oppervlakte blijven, maar er echt voor zorgen dat we de kern raken. Soms kunnen inzichten uit een hele andere sector dan helpen.”

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Radicale vernieuwing in gouden letters vastgehouden door deelnemers

‘Bewegingen Radicale ver­nieuwing bundelen krachten’
> Lees hier meer

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese