Waar­deCast. Passende zorg – Podcast Voorzorg

Geplaatst op 3 maart 2022

De laatste tijd komt in nota’s van de rijksoverheid en in vaktijdschriften regelmatig de term #passendezorg voorbij. Maar wat is dat eigenlijk? Je hoort er meer over in deze podcast.

Speciaal gezant passende zorg

Het afgelopen jaar is er zelfs een ‘speciaal gezant passende zorg’ benoemd: Jan Kremer, gynaecoloog, hoogleraar patiëntgerichte innovatie in het Radboudumc en lid van de Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving (RVS).

Passende zorg gaat over waarden

Volgens Kremer gaat passende zorg over waarden, een nieuwe basis tussen ik en wij. Maar ook over maatschappelijke opgaven in de gezondheidszorg, zoals betaalbaarheid, duurzaamheid, de arbeidsmarktproblematiek en de hardnekkige gezondheidsverschillen.

Jan Kremer aan het woord

Ben je benieuwd wat Kremer hierover vertelt, luister dan naar deze podcast uit de reeks Voorzorg: een serie over de gezondheidszorg, die gemaakt wordt door de redactie van Skipr en Zorgvisie. Mieke Hollander, bedenker van Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs® beluisterde de podcasts met interesse en selecteerde er een aantal die voor studenten RVWO (zie kader onderaan) waardevol kunnen zijn.

Social media (RVWO/vernieuwing zorgonderwijs):

www.facebook.com/waardevolonderwijs

www.instagram.com/waardevolonderwijs/

twitter.com/waardevolonderw

www.linkedin.com/company/waardevolonderwijs

www.youtube.com/channel/UCHY9f9Bp73OYuJy5yOMhJiw

Mieke Hollander (@HollanderPasma) / Twitter

Mieke Hollander | LinkedIn

Over de WaardeCast van RVWO

In de WaardeCast® vind je podcasts en films over interessante onderwerpen met betrekking tot de Verzorging, Verpleging en Thuiszorg (VVT) en het mbo- en hbo zorg- en welzijnsonderwijs. Deze podcasts zijn in eerste instantie bedoeld voor studenten Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs (RVWO), maar ze zijn ook interessant voor anderen. Gespreksleider is steeds Mieke Hollander (Zorg4Effect), bedenker van RVWO. (Meer informatie over RVWO lees je in de RVWO-nieuwsbrief). #waardevolonderwijs
Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs® (RVWO) wil het zorgonderwijs vernieuwen, zodat de zorg en ondersteuning duurzaam kunnen aansluiten bij de waarde(n) van mensen met een zorgvraag en hun naasten én zorgprofessionals hun werk met plezier doen.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Radicale vernieuwing in gouden letters vastgehouden door deelnemers

‘Bewegingen Radicale ver­nieuwing bundelen krachten’
> Lees hier meer

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese