Ver­nieuwers vertellen in 22 filmpjes waar ze aan werken

Geplaatst op 11 november 2019

Zo’n 2,5 jaar geleden bundelden enkele tientallen zorgorganisaties hun krachten en startten een landelijke beweging: Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg. Voor een verpleeghuiszorg waar mensen en wat voor hen belangrijk is op nummer 1 staan. Op 11 november kijken we tijdens een landelijke inspiratiebijeenkomst terug op waar alle vernieuwing zoal toe geleid heeft. Om dat ook in beeld te brengen hebben mensen uit de beweging met elkaar een filmpje gemaakt. Vernieuwers uit 22 betrokken organisaties uit heel het land vertellen.

22 filmpjes in één

Een heel aantal verpleeghuizen uit de landelijke vernieuwingsbeweging geven in het filmpje dat zij gemaakt hebben een voorbeeld van hoe er bij hen gewerkt wordt aan de gezamenlijke droom van de beweging. Die droom is dat mensen en hun relaties weer het belangrijkst zijn in de verpleeghuiszorg. In plaats van de in de loop der jaren ontstane gewoonten, routines, regels en protocollen waarvan niemand meer weet wat ze bijdragen aan het leven van en de zorg voor bewoners.

Van werkvloer tot bestuur en instituten

De beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg laat zien dat het werkt om de verpleeghuiszorg te vernieuwen met iedereen die zich voor deze droom wil inzetten. Daarom zie je in de filmpjes niet alleen bestuurders van de betrokken organisaties. Of alleen de medewerkers uit de zorgteams. Maar ook mensen die via allerlei andere functies en rollen betrokken zijn, omdat deze verandering iedereen raakt: bewoners, cliëntvertegenwoordigers, naasten, vrijwilligers, leidinggevenden, mensen van ondersteunende diensten, behandelaars en een lid van een raad van toezicht.

Ook mensen werkzaam bij de Inspectie, zorgkantoren en LOC Waardevolle zorg vertellen over hun ervaringen met en betrokkenheid bij de radicale vernieuwing van de verpleeghuiszorg.

Teaser (20 sec.)

Van het filmpje is ook een korte teaser gemaakt, die is hieronder te bekijken:

Meer weten

Deze maanden wordt er via www.radicalevernieuwing.nl/vvt op verschillende manieren aandacht besteed aan waar de vernieuwing de afgelopen jaren zoal toe geleid heeft. En aan hoe betrokken verpleeghuizen het initiatief nemen om de vernieuwingsbeweging verder te brengen.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Radicale vernieuwing in gouden letters vastgehouden door deelnemers

‘Bewegingen Radicale ver­nieuwing bundelen krachten’
> Lees hier meer

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese