Soms heb je van die dagen …

Soms heb je van die dagen waarvan je vooraf denkt: o, was deze dag maar alvast voorbij. Je hebt een nacht achter de rug waarin Klaas Vaak zijn werk niet goed heeft gedaan; derhalve heb je elk kwartier de kerkklok horen slaan. De dag start en je bent al moe voordat je ook maar iets hebt gedaan.

Enfin, zo rond de klok van 18.00 uur blijkt dat toch alles mee heeft gezeten. De eerste afspraak – met Marthijn Laterveer, coördinator van LOC Waardevolle zorg – was ronduit inspirerend en prettig. Dat kan ook bijna niet anders, want we bespraken hoe we verdere stappen kunnen gaan zetten met waarde-vol onderwijs, gekoppeld aan waardevolle zorg.

Daarna een tweetal gesprekken met studenten Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs® (RVWO) van ActiVite. Altijd mooi om te vernemen hoe zij met hun opleiding en hun vak in de weer zijn.

Vervolgens een fotosessie met Ferdy Pluck. De foto’s komen als illustratie bij een interview, afgenomen door Femke van den Berg, dat in december gepubliceerd zal worden in het vaktijdschrift O&G, het platform voor leren in de zorg. By the way, ik hoop dat jullie het met interesse zullen lezen, want het onderzoek van Ferdy is zeker de moeite waard om kennis van te nemen.

Daarna een gesprek met mensen van Pleindoneren, John van den Hout en Pascalle van Alderwegen. Wij bespraken de mogelijkheid om de netwerken Leefplezier en Pleindoneren actief te verbinden. Ik ben ervan overtuigd dat hier iets moois uit gaat ontstaan. Aan de inzet van John en Pascalle zal het in ieder geval niet liggen!

En als klap op de vuurpijl kreeg ik een mail toegestuurd van Laurens Joënsen, begenadigd musicus en producent van alle podcasts uit de WaardeCast. Hij stuurde mij – als hart onder de riem voor alle mensen in het algemeen en de zorgmedewerkers in het bijzonder – een clip die ik heel graag met jullie wil delen.

Kortom: het was een dag waarin ik weer eens mocht ervaren hoeveel mensen met hart en ziel werken aan waardevolle zorg en waarde-vol onderwijs. Dit maakte deze dag toch dubbel en dwars de moeite waard!

Een ode aan de infectiepreventie: ‘We komen dit te boven’. Geschreven en gezongen door Ernst van der Pasch, huisarts en muzikant; gespeeld door Laurens Joënsen, Martin Fondse, Tammo Kersbergen, Uif Putters. (I.s.m. het Infectiepreventie & ABR Zorgnetwerk Zuidwest-Nederland).

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s staan allerlei blogs, vlogs, vragen, antwoorden, tips en oproepen van mensen die betrokken zijn bij Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg en Waarde-vol Onderwijs. Of van mensen met interesse daarvoor. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die Radicale vernieuwing en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat deelnemers uit de vernieuwingsbeweging vanuit hun gedeelde visie vinden.

Praat ook mee >

Vragen? Mail radicalevernieuwing@loc.nl of bel 030 207 4067.

Platform deelnemers

Alle deelnemers
Radicale vernieuwing in gouden letters vastgehouden door deelnemers

‘Bewegingen Radicale ver­nieuwing bundelen krachten’
> Lees hier meer

Deelnemende organisaties

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese