Ik gun jullie …

Corona, corona en nog eens corona. Bijna iedereen die ik ken, heeft er zijn buik van vol.

Maar er is gelukkig meer. Er zijn lichtpuntjes, als je ze maar wilt zien. Laatst was er dat mooie initiatief van de zingende huisarts en een aantal musici. Nu viel mijn oog op een andere kunstuiting die ik jullie niet wil onthouden: een tentoonstelling over kleur in de beeldende kunst. Immers: ook beeldende kunst kan je even uittillen boven de misère van corona. En dat gun ik iedere (aankomende) zorgprofessional.

De tentoonstelling in Galerie LUMC, met de naam Color UP, is de eerste in een reeks, gewijd aan waarneming. Hoe zien wij kleur? Wat betekent kleur? Heeft het beschouwen van kleur een relatie met het welzijn van de mens? De tentoonstelling is samengesteld door gastcurator Marianne Roodenburg. Zij selecteerde acht kunstenaars die kleur centraal stellen in hun werk.

Medewerkers en patiënten van het Leids Universitair Medisch Centrum kunnen de tentoonstelling in de galerie bezoeken. Voor extern publiek is de expositie online te zien: Marianne Roodenburg neemt de kijkers mee op een tour en zoomt daarbij in op de details van de kunstwerken.

Er zijn vast ook kunstliefhebbers onder de cliënten, bewoners, patiënten en hun naasten van zorgorganisaties ActiVite, DSV|verzorgd leven en Topaz. Leuk misschien om met hen samen de clip hieronder te bekijken en samen te genieten van wat kunst soms kan betekenen. In ieder geval levert dit goede gespreksstof op en … het is weer eens wat anders dan corona!

Foto bovenaan: werken van Marianne Roodenburg en Suzan Drummen.
Foto eronder: werken van Sigrid Calon, Esther Tielemans en Evi Vingerling.
Beeld: Galerie LUMC.Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee! (1)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aart Eliens 3 jaar geleden

Helemaal mee eens dat naar kunst kijken even de somberheid, die ontstaan is door de Corona-misère, kan doen vergeten. Fijn voor de mensen die werken in het LUMC en die er voor hun gezondheidsproblemen behandeld worden.  

Reageer op dit bericht

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s staan allerlei blogs, vlogs, vragen, antwoorden, tips en oproepen van mensen die betrokken zijn bij Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg en Waarde-vol Onderwijs. Of van mensen met interesse daarvoor. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die Radicale vernieuwing en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat deelnemers uit de vernieuwingsbeweging vanuit hun gedeelde visie vinden.

Praat ook mee >

Vragen? Mail radicalevernieuwing@loc.nl of bel 030 207 4067.

Platform deelnemers

Alle deelnemers
Radicale vernieuwing in gouden letters vastgehouden door deelnemers

‘Bewegingen Radicale ver­nieuwing bundelen krachten’
> Lees hier meer

Deelnemende organisaties

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese