Actieteam Radicale ver­nieuwing en technologie

  • 1 juli 2021
  • 13:00 - 15:00
  • Online

Op 1 juli 2021 komt het actieteam voor de derde keer dit jaar online bijeen. Wat ging er zoal aan vooraf? Lees hier meer over de oorsprong en de doelen van dit actieteam.

Deelnemers zijn naast De Leyhoeve en Woonzorggroep Samen: ‘t Zorghuus, Carintreggeland, Raffy-Lale-Leystroom, Brentano, Sensire, Santé Partners, Surplus, Archipel en Mijzo. Henk Herman Nap, adviseur bij Vilans, zal vanwege zijn kennis en ervaring met dit thema ook aan dit actieteam deelnemen.

Slim incontinentiemateriaal

In onze zoektocht naar technologie die bewezen waarde toevoegt aan het leven van onze bewoners, komen we slim incontinentiemateriaal continu tegen. We horen dat bewoners én medewerkers er heel erg blij van worden en tóch zien we dat deze technologie vaak niet verder komt dan de pilotfase…. Hoe komt dat toch? Zijn dat inderdaad de kosten (die eigenlijk altijd worden genoemd) die structurele inzet zo moeilijk maken?  

Pilot ActiVite

Voor onze volgende bijeenkomst van het actieteam zorgtechnologie hebben we Kitty de Jong uitgenodigd om ons bij te praten over de pilot slim incontinentiemateriaal die zij heeft begeleid bij ActiVite. Ze praat ons bij over de inhoud van de pilot, de ervaringen van de bewoners en medewerkers én het vervolg daarop. Kitty heeft zich namelijk niet neergelegd bij de hoge kosten en is een coalitie aan het smeden om deze omlaag te brengen.

Ervaringen delen en vragen stellen

Een boeiend thema, waarbij we ook van jullie vragen om jullie eigen ervaringen, vragen en nieuwsgierige houding mee te nemen:

  • hebben jullie misschien ook een pilot gedaan? Of zijn jullie zelfs al tot structurele inzet van slim incomateriaal overgegaan?
  • zijn bij jullie ook alle bewoners en medewerkers enthousiast? En wat maakt hen dan zo enthousiast? Of juist niet?
  • zit bij jullie ook het probleem in de kosten? Of zit het hem dat in andere zaken?  

Praktische zaken en aanmelden

Idee is dat we een sessie houden van 1,5 uur. Maar we houden voor de zekerheid rekening met een half uur uitloop.

Mocht je denken: hier moet ik bijzijn en/of mijn collega ook voor uitnodigen! Iedereen is van harte welkom. Meld je aan per e-mail via radicalevernieuwing@loc.nl

Radicale vernieuwing in gouden letters vastgehouden door deelnemers

‘Bewegingen Radicale ver­nieuwing bundelen krachten’
> Lees hier meer

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese