‘Tips voor je mentale gezondheid’ | Infog­raphic Viattence voor medewer­kers

Geplaatst op 6 april 2020

In deze Corona-tijd is het een extra uitdaging om het welzijn van jezelf en collega’s voorop te blijven stellen. Het kabinet heeft deze week bekend gemaakt dat de situatie nog een tijd aanhoudt. Viattence (deelnemer Radicale vernieuwing) helpt medewerkers aan de hand van een infographic. Met als ondertitel: Tips voor je mentale gezondheid; zo kun je omgaan met het onbekende, onvoorspelbare, spannende en de/het zorgen.

Eén van de psychologen bij Viattence heeft samen met de geestelijk verzorger een infographic ontworpen die medewerkers ondersteunt in de zorg voor zichzelf, in deze moeilijke tijden. De infographic geeft kernachtig weer waar medewerkers mee te maken kunnen krijgen, wat zij kunnen doen, denken en aan hulp kunnen inschakelen om gezond te blijven. En het werk vol te kunnen houden in de ingewikkelde situaties die deze tijd met zich mee kan brengen.

Meer voorbeelden

Zorgorganisaties uit onze vernieuwingsbeweging delen op dit platform meer voorbeelden van hun werk, die hen ook in tijden van Corona helpen om aandacht te creëeren voor het welzijn van bewoners, medewerkers en naasten. Ondanks alle moeilijke situaties zien zij ook in crisistijd kans om andere organisaties met hun vondsten te inspireren/helpen. Zie verder deze themapagina.

Heb jij ook een mooi praktijkvoorbeeld, tool of document? Stuur het ons graag toe via radicalevernieuwing@loc.nl of plaats het via de Praat mee pagina!

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese