Raffy-Lâle-De Leystroom deelt toolkit dialoog­sessies

Geplaatst op 1 juni 2021

Deelnemer Raffy | Lâle | De Leystroom hecht waarde aan ontmoeting, verbinding en uitwisseling van ervaringen. Dat past goed bij de visie van de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg, van regels naar relaties. Waarbij mensen het meest belangrijk zijn.

Open gesprek

Raffy-Lâle-De Leystroom deelt graag hun toolkit voor dialoogsessies. Een dialoogsessie is een manier om over en weer verwachtingen uit te spreken, de vragen en (on)mogelijkheden van de ander beter te begrijpen, geïnspireerd te raken en gezamenlijke uitgangspunten te beschrijven. Het is een mooie manier om te stimuleren dat het open gesprek wordt gevoerd over ideeën, vraagstukken, dilemma’s, etc. Om te laten ervaren dat het werkt als je initiatief neemt hiervoor en dat het werkt om vanuit verschillende perspectieven naar een idee of vraagstuk te kijken. En dat de initiatiefnemers zelf na kunnen denken wie zij bij een dialoogsessie willen betrekken en op welke manier zij de dialoogsessie willen doen. Hiermee behouden zij de regie. Echt van regels naar relaties dus. Niet: “zo gaat dat hier!” maar: “hoe zou het anders kunnen?”

Hoe gaat het in z’n werk?

Overgenomen uit de inleiding van de toolkit: “In een klein groepje wordt een dialoog op gang gebracht. Dat kenmerkt zich doordat de inbrenger van een idee wordt bevraagd en uitgenodigd het idee uiteen te zetten en te expliciteren, zonder dat anderen op dat moment met eigen ideeën of tegenwerpingen komen. Zodra allen ideeën zijn geïnventariseerd, kan worden gediscussieerd over de vraag hoe die ideeën in een gezamenlijk idee kunnen worden vervat.”

Download hier de toolkit:

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Radicale vernieuwing in gouden letters vastgehouden door deelnemers

‘Bewegingen Radicale ver­nieuwing bundelen krachten’
> Lees hier meer

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese