Ervaringen delen via vloggen

Geplaatst op 8 november 2018

In de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg werken 50 zorgorganisaties door heel Nederland dagelijks aan de gedeelde visie: zorg organiseren vanuit de kern. En die kern is de relatie tussen bewoner, diens naaste(n) en de medewerker(s). Deze mensgerichte vorm van dienstverlening vraagt om maatwerk. En dat vraagt iets van iedere schakel in en rond het verpleeghuis. Het is daarom prettig en nuttig om van elkaars ervaringen te leren. Het antwoord op de veel gestelde vraag: “maar hoe delen we onze ervaringen dan?” is heel verschillend. Het is maar net wat bij jou past! Een van de manieren om ervaringen te delen is het maken van een vlog.

Gratis vlogtraining

Ben je nieuw in de wereld van het vloggen? Dan is er goed nieuws! Ouderenorganisatie ANBO gaat samen met Tommie Niessen op een zestal locaties verspreid door Nederland vlogtrainingen geven. De trainingen zijn de start van de Van Huis Naar Thuis Vlogstafette. Daarin nodigen zorgcollega’s elkaar uit om een vlogje van maximaal 30 seconden te maken waarin ze delen hoe zij van een huis een thuis maken. ‘Zo inspireren we zoveel mogelijk zorgmedewerkers om ook liefdevolle zorg te geven, trots te zijn op hun werk én om van een huis een thuis te maken’, aldus Atie Schipaanboord van Van Huis Naar Thuis. De feestelijke Kick-start van de Vlogstafette vindt plaats begin 2019.

Data en locaties

De vlogtrainingen vinden plaats op:

  • 13 november 2018 bij Rotterdam Humanitas
  • 14 november 2018 bij Assen Interzorg
  • 21 november 2018 bij Utrecht AxionContinu
  • 23 november 2018 bij Amsterdam Amsta
  • 26 november 2018 bij Zwolle IJsselheem
  • 4 december 2018 bij Eindhoven Archipelzorggroep

Tijdstippen: De training in Amsterdam duurt van 12.00 tot 14.00 uur. Alle andere trainingen zijn van 13.30 tot 15.30 uur.

Bereikbaarheid: De locaties zijn goed bereikbaar per openbaar vervoer.

Aanmelden

Wil jij ook een gratis vlogtraining volgen en/of meedoen aan de Vlogstafette? Iedereen uit het netwerk van Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg is van harte welkom om mee te doen. Meld je dus snel aan via anbo.nl.

Meer weten

Lees het hele artikel over de vlogstaffete en vlogtrainingen hier.

Tien zorgbestuurders en verpleegkundigen kwamen afgelopen jaar bij elkaar op bezoek en lieten elkaar zien wat zij doen om van een verpleeghuis een echt thuis te maken voor bewoners. Dit werd vastgelegd in tien losse afleveringen en één grote Van Huis Naar Thuis film.

In de facebookgroep Van Huis Naar Thuis delen zorgmedewerkers daarnaast dilemma’s, oplossingen en inspiratie met elkaar.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese