Brief: ‘Met onze nieuwe publicatie maken we de ver­nieuwing in de verpleeg­huiszorg zichtbaar!’

Geplaatst op 5 februari 2020

Marie-Antoinette Bäckes, coördinator ‘Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg, van regels naar relaties’, heeft vandaag een brief gestuurd aan allerlei mensen die actief zijn in de verpleeghuiszorg in ons land, of daar interesse in hebben. Zij plaatste de brief ook op dit sociaal platform. Daarin schrijft zij:

“Met onze nieuwe publicatie maken we onze droom voor de verpleeghuiszorg werkelijkheid. Drie jaar geleden begon onze beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg met een groep enthousiastelingen. Wij hadden een gezamenlijke droom en wilden laten zien dat die werkelijkheid kan worden. We wilden het in de zorg weer om mensen draait. We zijn hard aan het werk gegaan om dat te bereiken. Inmiddels zijn we met 23 zorgorganisaties, verspreid over het land, dagelijks bezig om aan onze droom te werken. De beweging die we vormen wordt steeds sterker. Iedereen die een rol heeft binnen onze zorgorganisaties mag meedoen. Of het nu een vrijwilliger, bewoner, naaste, bestuurder, arts of toezichthouder is. We werken ook nauw samen met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de Inspectie en de zorgkantoren. LOC Waardevolle zorg ondersteunt ons daarbij. Uniek aan onze beweging is dat we het samen doen. Iedereen kan vanuit zijn of haar betrokkenheid en kennis een bijdrage leveren. We denken niet vanuit concurrentie tussen zorgorganisaties, maar helpen en leren van elkaar waar dat kan. We zien inmiddels dat de resultaten steeds zichtbaarder zijn.”

Publicatie ‘Zicht op vernieuwing’ laat zien dat het kan 

Bäckes vertelt verder: “We hebben allerlei praktijkvoorbeelden, verhalen en inzichten over onze vernieuwing(sresultaten) in de afgelopen 3 jaar gebundeld in een nieuwe publicatie: ‘Zicht op vernieuwing 3’. Het gaat om ervaringen van mensen uit zorgorganisaties uit heel het land – van zorgmedewerker tot bestuurder en partners in de wijk. Maar ook om ervaringen van bij onze beweging betrokkenen vanuit het VWS-ministerie (directeur langdurige zorg), de inspectie en een van de betrokken zorgkantoren. Zij laten zien hoe zij mét ons werken aan ‘de droom’ waar de beweging aan werkt, en daarvoor stappen nemen die in veel opzichten lijken op die van de zorgorganisaties.

Ik nodig je van harte uit om mijn brief en de publicatie te bekijken en in je eigen omgeving te vertellen over de mooie voorbeelden in het land. Voel je daarbij vrij om mijn brief te delen!”

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese