Waar­deCast. Duur­zaamheid – Podcast Voorzorg

Geplaatst op 3 maart 2022

De zorgsector is vervuilender dan de luchtvaart. Wie had dat gedacht? Maar het is niet alleen maar kommer en kwel in de gezondheidszorg, als het gaat om #duurzaamheid. In deze podcast hoor je er meer over.

Duurzame initiatieven

De gezondheidszorg is, paradoxaal genoeg, verantwoordelijk voor maar liefst 7 procent van de CO2-uitstoot! Toch zijn er ook prachtige initiatieven die wel degelijk als duurzaam betiteld kunnen worden. 

Green Deal

Zo heeft #CathyvanBeek, kwartiermaker #duurzamezorg en oud-bestuurder van Radboudumc, de #GreenDealDuurzameZorg op de kaart gezet. In de ziekenhuissector zijn er inmiddels CO2-doelstellingen afgesproken.

Verfrissend

Ben je nieuwsgierig geworden, luister dan naar deze verfrissende podcast van Sytse Wilman en Laura van Elst (redacteuren bij Zorgvisie en Skipr). De podcast maakt deel uit van de reeks Voorzorg.

Over de podcast-reeks Voorzorg

Voorzorg is een serie over de gezondheidszorg, die gemaakt wordt door de redactie van Skipr en Zorgvisie. Mieke Hollander, bedenker van Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs® beluisterde de podcasts met interesse en selecteerde er een aantal die voor studenten RVWO (zie kader onderaan) waardevol kunnen zijn.

Social media (RVWO/vernieuwing zorgonderwijs):

www.facebook.com/waardevolonderwijs

www.instagram.com/waardevolonderwijs/

twitter.com/waardevolonderw

www.linkedin.com/company/waardevolonderwijs

www.youtube.com/channel/UCHY9f9Bp73OYuJy5yOMhJiw

Mieke Hollander (@HollanderPasma) / Twitter

Mieke Hollander | LinkedIn

Over de WaardeCast van RVWO

In de WaardeCast® vind je podcasts en films over interessante onderwerpen met betrekking tot de Verzorging, Verpleging en Thuiszorg (VVT) en het mbo- en hbo zorg- en welzijnsonderwijs. Deze podcasts zijn in eerste instantie bedoeld voor studenten Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs (RVWO), maar ze zijn ook interessant voor anderen. Gespreksleider is steeds Mieke Hollander (Zorg4Effect), bedenker van RVWO. (Meer informatie over RVWO lees je in de RVWO-nieuwsbrief). #waardevolonderwijs
Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs® (RVWO) wil het zorgonderwijs vernieuwen, zodat de zorg en ondersteuning duurzaam kunnen aansluiten bij de waarde(n) van mensen met een zorgvraag en hun naasten én zorgprofessionals hun werk met plezier doen.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese