Voor­beelden vanuit cliënten­raden

Geplaatst op 23 maart 2020

De beweging Radicale vernieuwing is een initiatief van LOC Waardevolle zorg. Vanuit LOC is op verzoek van cliëntenraden op www.cliëntenraad.nl een themapagina aangemaakt over het coronavirus. Om cliëntenraden te informeren en om goede voorbeelden uit te wisselen.

Lees hier de goede voorbeelden deel 1. Met tips als: “Voorlezen via whatsapp, samen aan tafel via beeldbellen, stuur een kaartje naar bewoners én naar het personeel om iedereen een hart onder de riem te steken.”

Lees hier de goede voorbeelden deel 2. Met onder andere de tip: “De voorzitter van onze cliëntenraad hebben ze gevraagd om zitting te nemen in het coronacrisis team van ons verpleegtehuis. Zo blijven wij ook gehoord met het uitwerken van hoe verder voor onze bewoners.”

Ook zijn er heel veel creatieve initiatieven vanuit culturele organisaties. Lees en kijk naar “muziek en musea op afstand“.

Weet je een goed voorbeeld hoe mensen in zorginstellingen en thuis contact met anderen kunnen hebben? Of hoe jullie als cliëntenraad in deze tijd contact houden met de achterban? Deel dit dan graag! Stuur een e-mail naar radicalevernieuwing@loc.nl

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese