Topaz: ‘ex­perimen­teren en vernieuwen voor lief­devol­le zorg’

Geplaatst op 8 november 2016
Zorginstelling Topaz (regio Leiden) publiceerde dit bericht over hun deelname als kernorganisatie aan het nieuwe project Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg.
Topaz is één van de vier zorgorganisaties in Nederland die meedoet aan het project ‘radicale vernieuwing verpleeghuiszorg, van regels naar relaties’ van het LOC, de landelijke belangenbehartiger van cliëntenraden. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) regelt dat wij ons echt op de bedoeling van goede zorg kunnen richten en wil daarvoor regels schrappen die dit in de weg staan.

Liefdevolle zorg

Binnen Topaz willen we liefdevolle zorg centraal stellen, waarin de relatie tussen cliënt en zorgverlener centraal staat en niet de regels en systemen. Hoewel het een illusie is dat we in de zorg zonder regels en systemen kunnen werken, willen we wel kritisch kijken naar de hoeveelheid en de inhoud van de regels waaraan we moeten voldoen en welke regels van belang zijn voor een goede relatie tussen de cliënt en zorgverlener en welke niet. De tijd die we niet aan papierwerk kwijt zijn, kunnen we namelijk besteden aan onze cliënten. De collega’s van locatie Topaz Munnekeweij in Noordwijkerhout gaan hiermee aan de slag.

RTL4 programma ‘Mij een zorg’

Op zondag 25 september zond RTL 4 het programma “Mij een zorg” uit, waarin LOC-coördinator Marthijn Laterveer, bestuurder Topaz Lia de Jongh en Ria Bader, lid van de Centrale Cliëntenraad van Topaz, het project radicale vernieuwing verpleeghuiszorg toelichten. De opnamen zijn gemaakt in Topaz Munnekeweij in Noordwijkerhout. Bekijk hier de uitzending:

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee! (1)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sofia Linde 3 jaar geleden

Binnen Topaz willen we liefdevolle zorg centraal stellen, waarin de relatie tussen client en zorgverlener centraal staat en niet de regels en systemen. Hoewel het een illusie is dat we in de zorg zonder regels en systemen kunnen werken, willen we wel kritisch kijken naar de hoeveelheid en de inhoud van de regels waaraan we moeten voldoen en welke regels van belang zijn voor een goede relatie tussen de client en zorgverlener en welke niet. De tijd die we niet aan papierwerk kwijt zijn, kunnen we namelijk besteden aan onze clienten. De collega’s van locatie Topaz Munnekeweij in Noordwijkerhout gaan hiermee aan de slag. Op zondag 25 september zond RTL 4 het programma “Mij een zorg” uit, waarin LOC-coordinator Marthijn Laterveer, bestuurder Topaz Lia de Jongh en Ria Bader, lid van de Centrale Clientenraad van Topaz, het project radicale vernieuwing verpleeghuiszorg toelichten. De opnamen zijn gemaakt in Topaz Munnekeweij in Noordwijkerhout. Klik op de button hiernaast om deze uitzending te bekijken.

Reageer op dit bericht
Week van de Radicale vernieuwing
> Terugkijken & verslag lezen

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese