Thema: agressie in de zorg

Geplaatst op 30 september 2020

‘Grofweg kun je twee vormen van agressie onderscheiden: agressie die voortkomt uit emotie en agressie die voortkomt uit ratio, dus die bewust wordt ingezet om iets voor elkaar te krijgen. Dat wil je begrenzen, maar sommige zorgverleners vinden dit best moeilijk’, weet Edward Kudding (van Kudding & Partners), specialist in agressiereductietrainingen.

In deze podcast vertelt hij hoe je agressie kunt voorkomen – voorkomen is immers beter dan genezen. En ook, hoe je ermee omgaat als het je toch overkomt. Verder gaat hij onder meer in op de vraag of ieder ziektebeeld een andere benadering van agressief gedrag vereist. Ook benadrukt hij dat het van belang is dat zorg- en welzijnsopleidingen aandacht hebben voor het thema agressie.

Over (de WaardeCast van) RVWO

Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs® (RVWO) wil het zorgonderwijs vernieuwen, zodat de zorg en ondersteuning duurzaam kunnen aansluiten bij de waarde(n) van mensen met een zorgvraag en hun naasten én zorgprofessionals hun werk met plezier doen.

In de WaardeCast® vind je podcasts en films over interessante onderwerpen met betrekking tot de Verzorging, Verpleging en Thuiszorg (VVT) en het mbo- en hbo zorg- en welzijnsonderwijs. Deze podcasts zijn in eerste instantie bedoeld voor RVWO-studenten, maar ze zijn ook interessant voor anderen. Gespreksleider is steeds Mieke Hollander (Zorg4Effect), bedenker van RVWO. (Meer informatie over RVWO lees je in de RVWO-nieuwsbrief).

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese