Kippenvel – Wijkgericht werken

Geplaatst op 3 december 2021

Ben je als verzorgende of verpleegkundige werkzaam in de wijk? En kom je bij mensen thuis waar heel veel problemen spelen? Zoek dan ook eens de sociaal werker op die in de wijk werkzaam is. Samen kun je oplossingsrichtingen vinden en zinvolle stappen zetten.

In de podcast Kippenvel van journalistiek platform Zorg+Welzijn interviewt journalist Maarten Dallinga zorg- en hulpverleners over een kippenvel moment in hun loopbaan. In deze aflevering spreekt hij Sjef van der Klein. Hij heeft de sociale kaart steeds paraat bij zijn dagelijkse werk.

Sjef is typisch een sociaal werker die bij een hulpvraag direct in de doe-stand komt. Hij is een bescheiden professional die de mens echt leidend laat zijn, goed luistert, aandacht houdt waar de aandacht moet zijn, een goed rapport opmaakt en efficiënt de buurt en de medemens ondersteunt.

In de podcast vertelt Sjef vertelt over een vrouw bij wie hij over de vloer kwam en die problemen had op veel terreinen, zoals gezondheid, inkomen, wonen, taal. En hij licht toe hoe hij te werk gaat in een dergelijke situatie.

Zeker een podcast die niet misstaat in de WaardeCast!

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese