Kin­dermis­handeling herkennen – Podcast Argos

Geplaatst op 6 november 2021

Je staat er niet bij stil,  maar tienduizenden kinderen zijn jaarlijks in Nederland slachtoffer van kindermishandeling. Tijdens de coronacrisis nam dit cijfer volgens deskundigen zelfs toe. In 2020 werden er volgens het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) 62.470 meldingen gedaan bij Veilig Thuis van vermoedens van kindermishandeling Bijna 7.000 meer dan in het jaar ervoor. Dit zijn schrikbarende aantallen.

Het is niet eenvoudig voor artsen en andere hulpverleners, zoals wijkverpleegkundigen, om signalen van kindermishandeling op te merken en om tijdig hulp in te roepen. De vroege signalen worden vaak gemist, zowel door familie als hulpverleners.

Wil je meer weten over kindermishandeling beluister dan de podcast van Argos Blauwe plekken verklaren. Diagnostiek kindermishandeling gaat vaak mis.   

Of lees wat deskundigen hierover te melden hebben via deze link van Argos.

Over (de podcasts van) RVWO
In het kader van Radicale Vernieuwing Waarde-Vol Onderwijs® (RVWO) is er een aantal podcasts opgenomen voor de reeks de WaardeCast®. Hierin gaat Mieke Hollander (projectleider RVWO) in gesprek met deskundigen over interessante onderwerpen met betrekking tot de (ouderen)zorg en het mbo- en hbo zorg- en welzijnsonderwijs. De podcasts zijn in eerste instantie bedoeld voor studenten (RVWO), al zijn ze zeker ook interessant voor anderen.
Ook andere boeiende podcasts over zorg en onderwijs kunnen een plekje krijgen in de WaardeCast om gebruikt te worden in het RVWO-onderwijs.

Er is geen relatie tussen (het onderwerp van) de podcast en de foto bovenaan.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese