Een­zaamheid – De Podcast Psycholoog

Geplaatst op 21 september 2021

Eenzaamheid is een thema dat helaas ook in de langdurende zorg niet onbekend is.

Natuurlijk voelt iedereen zich wel eens min of meer eenzaam. Dat is niet gekoppeld aan leeftijd. En zeker in de afgelopen 1½ jaar waren gevoelens van eenzaamheid velen niet onbekend. Maar wat als het een dagelijks gevoel is, niet meer is weg te denken? Dan wordt eenzaamheid makkelijk een negatieve spiraal.

Ook ouderen blijken vaak eenzaam. Hoe ga je daar als verzorgende en verpleegkundige mee om? Wat kun je doen? Marissa van der Sluis maakt samen met Leonie van Dijk de serie De Podcast Psycholoog. Een van de afleveringen gaat over eenzaamheid. Wellicht dat je na het beluisteren ervan toch wat handvatten hebt gekregen om eenzaamheid bespreekbaar te maken  en jouw cliënt, bewoner of patiënt kunt helpen de eenzaamheid te verlichten.

Over (de podcasts van) RVWO
Radicale Vernieuwing Waarde-Vol Onderwijs® vernieuwt het zorgonderwijs, zodat de zorg en ondersteuning duurzaam kunnen aansluiten bij de waarde(n) van mensen met een zorgvraag en hun naasten én zorgprofessionals hun werk met plezier doen. (Meer informatie over RVWO lees je in de RVWO-nieuwsbrief). In het kader van RVWO is er een aantal podcasts opgenomen voor de reeks de WaardeCast®. Hierin gaat Mieke Hollander (projectleider RVWO) in gesprek met deskundigen over interessante onderwerpen met betrekking tot de (ouderen)zorg en het mbo- en hbo zorg- en welzijnsonderwijs. De podcasts zijn in eerste instantie bedoeld voor studenten (RVWO), al zijn ze zeker ook interessant voor anderen.
Ook andere boeiende podcasts over zorg en onderwijs kunnen een plekje krijgen op de website www.waardevolonderwijs.nl om gebruikt te worden in het RVWO-onderwijs.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Radicale vernieuwing in gouden letters vastgehouden door deelnemers

‘Bewegingen Radicale ver­nieuwing bundelen krachten’
> Lees hier meer

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese