Blog student: Dieren­bezoek bij DSV|Vlietstede

Geplaatst op 10 juli 2019
Blog van Hakima Maskoul, leerlinge Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs® (RVWO). Hakima volgt de opleiding tot verzorgende individuele gezondheidszorg/maatschappelijke zorg (VIG/MZ).

Mijn naam is Hakima Maskoul en ik ben een jaar geleden gestart met de opleiding RVWO. Wat mij aantrok in deze vorm van onderwijs is dat we met z’n allen ernaar streven om de bewoners zelf de regie over hun eigen leven te laten houden en dat het welzijn van de bewoners voorop staat.

Plezierig mogelijk verblijf

Mijn eigen ervaring bij DSV|Vlietstede (een vestiging van DSV|verzorgd leven), waar ik werk en mijn opleiding volg, is dat ik zie dat er hier van alles wordt gedaan om de bewoners een zo plezierig mogelijk verblijf te bezorgen. Er worden vaak leuke activiteiten georganiseerd en dat wordt door de bewoners omarmd. Hierbij deel ik graag mijn ervaring met zo’n activiteit, die ook goed past in waar RVWO voor staat.

Op maandag 27 mei kwam de mobiele zorgboerderij Swiffershoeve een bezoekje brengen aan de bewoners van DSV|Vlietstede in Rijnsburg.

Onvergetelijke dag

Een aantal keer per maand gaat Swiffershoeve naar verschillende zorgorganisaties, om de bewoners een onvergetelijke dag te bezorgen. De ouderen kunnen dan oneindig met de dieren knuffelen en aaien. De dieren mogen zelfs bij de bewoners op schoot als deze daar behoefte aan hebben.

Op Vlietstede vinden we het welzijn van de bewoners heel belangrijk. Vandaar dat ze ervoor kozen om de zorgboerderij te laten komen naar de bewoners, die zelf moeilijk ter been zijn of voor wie het anders niet mogelijk is om naar de boerderij te komen.

Er waren allerlei soorten dieren meegekomen met de medewerkers van de Swiffershoeve waren onder meer een hangbuikzwijn, poes, reuzenkonijnen, ganzen eenden, lammetjes, hertje, cavia en nog veel meer soorten dieren. Deze mooie activiteit paste dan ook uitstekend in de uitgangspunten van de opleiding Radicale Vernieuwing Waarde-vol onderwijs, waaraan ik deelneem. Hier draait alles om de mens zélf en het welzijn van de cliënten staat voorop.

Hakima.

Allerlei dieren op bezoek in verpleeghuis

Ouderen genieten van het dierenbezoek

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Week van de Radicale vernieuwing
> Terugkijken & verslag lezen

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese