Binden en boeien van stagiairs: hoe doe je dat?

Geplaatst op 12 september 2018

Update broedplaats

PGGM&CO en LOC Zeggenschap in zorg (initiatiefnemer van de Radicale vernieuwingsbeweging) werken samen om oplossingen te vinden voor vraagstukken in de zorg. PGGM&CO is de ledencoöperatie van de pensioenuitvoerder in zorg en welzijn die ruim 700.000 leden telt. De online communities van PGGM&CO zijn dé plek voor werknemers uit de sector zorg en welzijn om hun stem te laten horen en met elkaar in contact te staan. Beide organisaties geloven in de kracht van ervaringen delen: samen weet je meer!

Op Broedplaats, het ideeënplatform van PGGM&CO, gaat de ledenorganisatie samen met leden uitdagingen aan voor de sector Zorg & Welzijn. Met de eerste uitdaging op Broedplaats rondom het verbeteren van stages in de ouderenzorg waardoor jongeren er weer voor willen kiezen om in de sector te werken, zijn ze in januari 2018 gestart. Twee ideeën hebben de selectie gewonnen. Een daarvan is het Zorg Innovatie Centrum.

Zorg Innovatie Centrum

Stagiairs die afknappen op de zorg? Niet bij het Zorg Innovatie Centrum van GGZ Breburg. In een Zorg Innovatiecentrum (ZIC) komen stagiairs binnen om samen te leren, zorg te leveren en onderzoek te doen waarmee ze een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de zorg. De stagiaires worden gesteund en gecoacht, krijgen les op locatie en leren van en met elkaar. Tijdens hun stage krijgen ze steeds meer verantwoordelijkheden. Aan het einde van de stageperiode hebben zij zelf de leiding over de afdeling. Stagiairs zijn zo enthousiast dat hun beeld van de ouderenzorg helemaal niet negatief is. Integendeel, veel willen erin blijven werken!

Lees verder en bekijk de inspirerende filmpjes van de broedplaats.

Heb je vragen en wil je contact? Ons contactpersoon is Maartje Kuiper, Community Manager Broedplaats PGGM&CO: maartje.kuiper@pggmenco.nl

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

‘Droom van de beweging nog groter gewor­den’
> Serie video's

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese