Praktijk

Slotstuk Actie-onderzoek ondersteunende diensten | ‘Mooie stappen en nog veel te doen’

13 organisaties startten een Actie-onderzoek. Een verslag van de slotbijeenkomst met kerninzichten op de weg naar manieren van organiseren die maken dat er structureel meer aandacht gecreëerd kan wordten voor wat bewoners, naasten en medewerkers belangrijk vinden.

lees meer

Van beren naar relaties! Beknopte publicatie praktijkvoorbeelden

Het blijkt nog niet zo eenvoudig om oprecht nieuwsgierig te zijn naar wat er omgaat in een ander. Maar met lef, Mindfulness, open vragen, humor en hulp van vernieuwers in andere functies of organisaties blijk je een heel eind te kunnen komen.

lees meer

Blog: We zijn er nog niet…

Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg, van regels naar relaties is een landelijke beweging die bijna drie jaar geleden in gang gezet werd. De Leyhoeve vertelt over de waarde van de beweging.

lees meer

Filmpje: 4 studenten in gesprek over vernieuwend praktijk-leertraject

Zo'n 60 nieuwe studenten zijn dit seizoen gestart met Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs®. Studenten vertellen waarom ze startten, over een droom en een ervaring in de eerste weken. 'Ik ontdek meer wie ik zelf ben en hoe ik dat uiteindelijk overbreng naar cliënten.'

lees meer

Vernieuwers vertellen in 22 filmpjes waar ze aan werken

Een heel aantal verpleeghuizen uit onze landelijke vernieuwingsbeweging maakten héle kort filmpjes. Waarin ze een voorbeeld geven van hoe er bij hen gewerkt wordt aan de gezamenlijke droom van de beweging.

lees meer

‘Als 50-plusser maak ik de overstap. Van kantoor naar het verpleeghuis.’

Deze maand is een nieuwe groep van 58 mbo-studenten de praktijk-leerroute Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs® gestart. Maike Marks schreef een blog waarin ze vertelt waarom ze de keus heeft gemaakt voor deze route.

lees meer

‘Onderdeel van het dorp blijven’ in de praktijk bij ’t Zorghuus

Kleinschalig wonen dat vooral niet het verpleeghuis nadoet. Waar onderdeel uit blijven maken van het dorp uitgangspunt is. 'Het bestuur hoeft niet betaald te worden, er is geen management; het geld gaat helemaal naar de zorg.' Kijk binnen bij 't Zorghuus in Limburg.

lees meer

Terugblik inspiratiebijeenkomst ‘Fieldlab Dementiezorg Kleinschalig Wonen’

Tientallen mensen bezochten deze halte op onze inspiratieroute langs onderwijsvernieuwers. Initiatiefnemers, praktijkbegeleiders, docenten, maar vooral ook leerlingen leggen uit wat hun ‘Fieldlab’ nu precies inhoudt.

lees meer

‘We hebben onze hele onderwijsstructuur opgeblazen’

2012: ZuidOostZorg en Friesland College zetten de stap naar praktijkgestuurd opleiden. Een voor die tijd vooruitstrevende beslissing, waar met de nodige scepsis naar gekeken werd. Inmiddels heeft dit veel vruchten afgeworpen, maar het onderwijssysteem blijft knellend.

lees meer

Student zonder zorgervaring en ‘raszorgverlener’ volgen samen bachelor verpleegkunde (Video)

Beide studenten in gesprek over het mooie aan de praktijk-leerroute Waarde-vol Onderwijs.

lees meer