Zoek en … weer een mooie serie van vijf podcasts gevonden

Hoe is het om te leven met een stoma? Wat zijn de ontwikkelingen in de diabeteszorg? En hoe is het om mantelzorger te worden van je geliefde met MS? Deze en andere interessante vragen worden op toegankelijke wijze besproken in de podcastserie Meer Mens, gemaakt in opdracht van Mediq.

Mediq is een Nederlandse organisatie met een behoorlijke geschiedenis. Mediq werd in 1899 opgericht als: Onderlinge Pharmaceutische Groothandel (OPG), een coöperatieve inkooporganisatie die werd gestart door 91 apothekers. Zij wilden samen grondstoffen voor geneesmiddelen inkopen en grip op de kwaliteit krijgen.  Inmiddels is Mediq echter meer dan een farmaceutische groothandel. De organisatie levert niet alleen materiaal, maar heeft ook oog voor degene die het nodig heeft. Zo heeft Mediq allerlei innovaties ontwikkeld voor mensen met dementie. De stomaverpleegkundigen van Mediq kunnen mensen met een zorgvraag en zorgprofessionals goed adviseren. Ook doet de organisatie veel voor mensen met diabetes.

En nu is er dan ook Meer Mens, de podcastserie. Ik heb de vijf podcasts geluisterd en wil ze jullie van harte aanbevelen. De verhalen spreken tot de verbeelding. Je wordt er stil van en als zorgprofessional word je ook een spiegel voorgehouden.

In vijf afleveringen gaat Meer Mens, de podcast op zoek naar kansen en oplossingen om mensen zich minder patiënt te laten voelen. In de eerste aflevering zijn Jeannet en Floris aan het woord. Zij vertellen wat ze meemaken als patiënt en als mantelzorger. Het gaat in deze aflevering om vragen als: Hoe geef je iemand de aandacht die hij verdient, als hij zijn vragen niet durft te stellen? Hoe help je iemand die niet zonder zorg kan om zo veel mogelijk onafhankelijkheid ervaren?

Ik wens jullie veel aandacht, want niemand wil ziek zijn en iedereen wenst zich een onbezorgd leven. Door goed te luisteren naar de mensen in de vijf podcasts zijn we allen weer ‘Meer Mens’.

Foto bovenaan: Pixabay.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s staan allerlei blogs, vlogs, vragen, antwoorden, tips en oproepen van mensen die betrokken zijn bij Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg en Waarde-vol Onderwijs. Of van mensen met interesse daarvoor. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die Radicale vernieuwing en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat deelnemers uit de vernieuwingsbeweging vanuit hun gedeelde visie vinden.

Praat ook mee >

Vragen? Mail radicalevernieuwing@loc.nl of bel 030 207 4067.

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.